Πατατοσαλάτα

Η πιο νόστιμη συνταγή για πατατοσαλάτα, γρήγορη και εύκολη.

Με μια ματιά

ΜΕΡΙΔΕΣ
5
ΧΡΟΝΟΣ
20 λεπτά
ΔΥΣΚΟΛΙΑ
Εύκολο

Υλικά

1kg.

πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε κυβάκια 8×8 εκ.

3

φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

200ml.

ελαιόλαδο

1

σκελίδα σκόρδο

¼

μάτσο άνηθο ψιλοκομμένο

5

κλωναράκια κρίταμο τουρσί

2κ.σ.

ξύδι

6

κλωνάρια φρέσκο θυμάρι, μόνο τα φύλλα ψιλοκομμένα

1κ.σ.

μέλι

Αλάτι

Πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής με απλά βήματα

Εκτέλεση

1
  • Βράζουμε τις πατάτες σε μια κατσαρόλα σε αρκετό αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν. Αυτό μπορεί να πάρει από 20 λεπτά μέχρι 25 λεπτά ανάλογα το τύπο της πατάτας. Μόλις ετοιμαστούν τις σουρώνουμε και τις αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
2
  • Στο multi ρίχνουμε το σκόρδο, το ξύδι, το θυμάρι, το μέλι, το ελαιόλαδο, τον άνηθο, αλάτι και πιπέρι. Χτυπάμε καλά μέχρι να διαλυθούν όλα τα υλικά.
3
  • Στη συνέχεια αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ και ρίχνουμε τις βρασμένες πατάτες. Ανακατεύουμε απαλά με τα χέρια μας ώστε το μείγμα να πάει παντού.
4
  • Μεταφέρουμε τις πατάτες σε μια σαλατιέρα, ρίχνουμε από πάνω το κρίταμο, το φρέσκο κρεμμυδάκι πασπαλίζουμε με λίγο φρέσκο ελαιόλαδο και σερβίρουμε.

Tip!

Οι πατάτες πρέπει να κρυώσουν καλά προτού τις ανακατέψουμε με το αρωματικό μείγμα, γιατί στην περίπτωση που είναι ζεστές θα αλλοιωθεί το χρώμα του φρέσκου μυρωδικού.

Δες τα υλικά

Δημιούργησε το δικό σου Βιβλίο Συνταγών

Τώρα έχεις τη δυνατότητα να δημιουργήσεις το δικό σου
Βιβλίο Συνταγών με τις αγαπημένες σου δημιουργίες, σε 3 μόλις βήματα!

Δημιουργία Online Cookbook

Αναζήτηση

Κεντρικό μενού