Ανανεώστε την κουζίνα σας με έξυπνους και εύκολους τρόπους!

Ανανεώστε την κουζίνα σας με έξυπνους και εύκολους τρόπους!

Αν η κουζίνα είναι ο χώρος στον οποίο αφιερώνετε τον περισσότερο χρόνο της καθημερινότητάς σας, τότε μπορείτε με μερικούς έξυπνους και οικονομικούς τρόπους να την ανανεώσετε και της δώσετε ένα διαφορετικό στυλ.

Πλακάκια

Ξεκινήστε από τα πλακάκια. Μια πολύ πρωτότυπη ιδέα,  είναι να τα βάψετε μόνοι σας! Στο εμπόριο, υπάρχουν ειδικά χρώματα για πλακάκια. Είναι μια αλλαγή που πραγματικά θα αλλάξει ριζικά την όψη της κουζίνας σας. Για μια πιο μοντέρνα εκδοχή, μπορείτε να τα βάψετε με μπογιά μαυροπίνακα.

Βάλτε αυτοκόλλητα για πλακάκια. Στην αγορά, θα βρείτε ωραία και διαφορετικά σχέδια ή ακόμα και έτοιμα κείμενα που να σας αντιπροσωπεύουν, ενώ το διαδίκτυο είναι γεμάτο από αμέτρητες εικόνες και σχέδια για να εκτυπώσετε στη διάσταση που έχει το πλακάκι σας.

 

Ντουλάπια

Αλλάξτε το χρώμα των ντουλαπιών σας. Αν τα ντουλάπια σας είναι ξύλινα, περάστε ένα χρώμα έντονο ή βάψτε τα λευκά. Αν έχουν τζάμι, βάλτε ένα έντονο χρώμα μόνο στην πλάτη τους.

Δοκιμάστε την ταπετσαρία για πιο παραδοσιακό στιλ. Αν θέλετε να φαίνεται περισσότερο και δεν έχετε τζάμια στα ντουλάπια σας, μια πιο εκσυγχρονισμένη εκδοχή είναι να αφαιρέσετε τις πόρτες και να τα αφήσετε ανοιχτά. Τέλος, αν έχετε ντουλάπια με ταμπλά, βάλτε στην εσοχή τους ή προεξοχή τους ταπετσαρία και ταιριάξετε τη με μια άλλη ταπετσαρία που θα τοποθετήσετε στο εσωτερικό των ντουλαπιών σας.

 

Μια πρωτότυπη ιδέα, όπως και στην περίπτωση με τα πλακάκια, είναι η βαφή σε στιλ μαυροπίνακα. Ιδανικά για αυτό το στιλ είναι τα ξύλινα ντουλάπια. Μ’ αυτό τον τρόπο, μπορείτε να κρατάτε σημειώσεις, όπως τα τρόφιμα για το super market . Αν ωστόσο δεν έχετε ξύλινα ντουλάπια, μπορείτε να τα ντύσετε, κολλώντας αυτοκόλλητο που θα βρείτε στο εμπόριο.

Τοποθετήστε μια κουρτίνα στα ντουλάπια. Δίνει την εικόνα παλιάς κουζίνας, που επανέρχεται δυναμικά, ειδικά στα εξοχικά σπίτια! Τολμήστε τα έντονα χρώματα και συνδυάστε τα με τα ποτήρια ή τα πιάτα σας.

 

Διακόσμηση

Τολμήστε να δώσετε χρώμα στην κουζίνα, με χρωματιστά πιάτα και ποτήρια. Αμέσως θα αλλάξει η όψη των ντουλαπιών σας εσωτερικά. Αν μάλιστα έχετε ανοιχτά ντουλάπια, αυτά θα διακοσμηθούν υπέροχα!

διακόσμηση

 

Ανανεώστε την εικόνα του ψυγείου σας! Βάλτε αυτοκόλλητο στην πόρτα και αλλάξτε όχι μόνο την εικόνα του ψυγείου σας, αλλά ολόκληρης της κουζίνας σας!

Μια μικρή αλλαγή στα πόμολα των ντουλαπιών, θα δώσει στιλ στην κουζίνα σας. Επιλέξτε πόμολα σε ένα έντονο χρώμα και κάντε τη διαφορά ή επιλέξτε ένα πιο vintage στιλ.

Με αυτές τις απλές συμβουλές, μπορείτε εύκολα να ξεφύγετε από την εικόνα της κλασικής σας κουζίνας και να την ανανεώσετε διακοσμώντας τη με διαφορετικούς τρόπους!

Άρθρο
Συνταγή