Μυστικά......για αφράτο κέικ από τον chef Γιώργο Τσούλη

Μυστικά......για αφράτο κέικ από τον chef Γιώργο Τσούλη

Πώς θα πετύχετε το τέλειο κι αφράτο κέικ, που θα εντυπωσιάσει τους πάντες;

Ήρθε η στιγμή να φτιάξετε τη συνταγή της μαμάς: ένα αφράτο, λαχταριστό κέικ! Είστε σίγουροι ότι έχετε βάλει τις σωστές δοσολογίες από όλα τα υλικά και ότι το έχετε ψήσει στη σωστή θερμοκρασία. Γιατί όμως, το κέικ σας, βγαίνει πάντα πολύ σφιχτό ή λασπωμένο; Ας δούμε μερικά μυστικά για να πετύχετε την ίδια υφή και γεύση που θυμάστε από παιδί! 

• Ανακατέψτε τα υλικά με το χέρι και όχι με το μίξερ! Όταν φτιάχνουμε το κέικ με το μίξερ, συνήθως ανακατεύουμε τα υλικά περισσότερο απ’ όσο χρειάζεται, με αποτέλεσμα το μείγμα να «κάθεται».

• Χρησιμοποιείστε εβαπορέ ΝΟΥΝΟΥ Γεύσεις Σπιτικές για τέλειο δέσιμο στη ζύμη!

• Το μείγμα δεν πρέπει να είναι πολύ αραιό. Πώς θα το καταλάβετε; Πάρτε μια κουταλιά και δείτε αν πέφτει με δυσκολία μέσα στον κάδο. Αν πέφτει πολύ εύκολα, τότε χρειάζεται περισσότερο αλεύρι.

• Γεμίστε τη φόρμα του κέικ μέχρι τη μέση και απλώστε το μείγμα ομοιόμορφα. Έτσι, θα δώσετε περισσότερο χώρο στο μείγμα για να απλωθεί και να φουσκώσει.

• Προθερμαίνετε πάντα τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Διαφορετικά, αν το βάλετε στον φούρνο, χωρίς αυτός να έχει προθερμανθεί, το κέικ θα φουσκώσει γρήγορα, θα καεί από πάνω και μέσα θα μείνει άψητο.

• Βάλτε τη φόρμα στη μεσαία σχάρα του φούρνου, για ομοιόμορφο ψήσιμο.

 Ακολουθείστε αυτά τα μυστικά και θα δείτε τη διαφορά! Το κέικ σας θα είναι πάντα αφράτο, νόστιμο και....θα θυμίζει γεύση από μαμά!

Άρθρο
Συνταγή