ΑΓΡΑΦΙΩΤΙΚΗ ΠΡΑΣΟΤΗΓΑΝΙΑ

ΑΓΡΑΦΙΩΤΙΚΗ ΠΡΑΣΟΤΗΓΑΝΙΑ

  

00:30

 
Άτομα:
3
Εύκολο

Συστατικά

  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 500 γρ. χοιρινό από σπάλα
  • 4 πράσα το λευκό μέρος
  • 1 λεμόνι
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

00:30

 
Άτομα:
3
Εύκολο

Εκτέλεση

Κόβουμε τα πράσα σε χοντρές φέτες, μόνο το άσπρο τρυφερό μέρος. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και αφήνουμε τα πράσα να μειώσουν σε χαμηλή φωτιά για 10′. Δυναμώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το χοιρινό κομμένο σε μπουκιές. Αφήνουμε να ροδίσει καλά για 10´. Αλατοπιπερώνουμε και σβήνουμε με το χυμό από 1 μεγάλο λεμόνι. Σκεπάζουμε το τηγάνι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε για 10′, να πιεί το φαγητό όλα τα υγρά του και να μείνει μόνο με το λάδι του. Στο τέλος πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Άρθρο
Συνταγή