Αγριογούρουνο με πουρέ γλυκοπατάτας

Αγριογούρουνο με πουρέ γλυκοπατάτας

  

01:00

 
Άτομα:
4
Μέτριο

Συστατικά

  • Μισό κιλό αγριογούρουνο ή χοιρινό
  • 5 γλυκοπατάτες
  • 200 γρ. χουρμάδες
  • 100 γρ. βερύκοκα
  • 100 γρ. δαμάσκηνα
  • 1 κρεμμύδι
  • Ελαιόλαδο
  • μισό ποτήρι κρασί
  • Αλάτι, πιπέρι

01:00

 
Άτομα:
4
Μέτριο

Εκτέλεση

Σωτάρουμε το αγριογούρουνο σε μια κατσαρόλα με το κρεμμύδι και λίγο λάδι, σβήνουμε με κρασί και ψήνουμε για μισή ώρα περίπου σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε κάποια στιγμή τα βερύκοκα, τα δαμάσκηνα και τους χουρμάδες. Βράζουμε τις γλυκοπατάτες, τις πολτοποιούμε, προσθέτουμε ελαιόλαδο ή βούτυρο, αλάτι πιπέρι και ό,τι άλλο μυρωδικό θέλουμε. Σερβίρουμε από κάτω τον πουρέ και από πάνω το αγριογούρουνο με τα φρούτα.

Άρθρο
Συνταγή