Αγριογούρουνο στιφάδο

Αγριογούρουνο στιφάδο

  
 
Άτομα:

Συστατικά

  • 1+1/2 κιλό αγριογούρουνο
  • 1+ 1/2 κιλό κρεμμυδάκια άσπρα ειδικά για στιφάδο
  • 1/2 κεφάλι σκόρδο
  • 1 κ.σ. αλάτι
  • 1 κ.σ. πιπέρι
  • 1/2 κ.γ. ζάχαρη
  • 1/2 κ.γ κανέλα
  • 1/2 κ.γ μπαχάρι
  • 1/2 κ.γ κύμινο
  • 2 φύλλα δάφνη
  • 2 κ.σ. πελτές Κύκνος
  • 2-3 τριμμένες ντομάτες
  • 1 ποτηράκι κρασιού ξύδι
  • 1 ποτηράκι κρασιού ,κρασί κόκκινο
  • Λάδι (για το τηγάνισμα)
  • 2 κ.σ βούτυρο ΝΟΥΝΟΥ (μαζί με το λάδι για άρωμα)

 
Άτομα:

Εκτέλεση

Βράζουμε το αγριογούρουνο και το ξαφρίζουμε παράλληλα. Το σουρώνουμε και το αφήνουμε σε ένα μπολ να στεγνώσει. Πέρνουμε μια βαθιά κατσαρόλα ,ρίχνουμε το λάδι και το βούτυρο ΝΟΥΝΟΥ και τσιγαρίζουμε τα κρεμμυδάκια και τα σκόρδα.Στη συνέχεια,αφαιρούμε τα κρεμμύδια και αφήνουμε μόνο το κρέας για να το τσιγαρίσουμε. Ρίχνουμε τον πελτέ μέσα στο κρέας και τον γλυκαίνουμε λίγο σε σιγανή φωτιά ,έπειτα σβήνουμε με το ξύδι και το κρασί.Αφήνουμε να εξατμιστεί το κρασί και ρίχνουμε τις τριμμένες ντομάτες.Μετά ρίχνουμε το αλάτι ,το πιπέρι,τη ζάχαρη και όλα τα υπόλοιπα μπαχαρικά μας και σιγοβράζουμε για δύο ώρες μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Μόλις μαλακώσει,βάζουμε σε μια γάστρα τα κρεμμύδια και από πάνω το κρέας με την σάλτσα του και τελειώνουμε το φαγητό μας στον φούρνο για 1 μιση ώρα. Σημείωση δεν προσθέτουμε σε κανένα βήμα νερό. 

Άρθρο
Συνταγή