Γλυκόξινο χοιρινό με ανανά και λαχανικά

Γλυκόξινο χοιρινό με ανανά και λαχανικά

  

01:00

 
Άτομα:
3
Μέτριο

Συστατικά

  • 2 χοιρινά φιλέτα, κομμένα σε φέτες
  • ½ ανανάς φρέσκος, κομμένος σε μικρούς κύβους
  • ½ κολοκύθι, κομμένο σε ψιλά μπαστουνάκια
  • ½ καρότο, κομμένο σε ψιλά μπαστουνάκια
  • ½ πιπεριά πράσινη, κομμένη σε φέτες
  • ½ πιπεριά κίτρινη, κομμένη σε φέτες
  • ½ πιπεριά κόκκινη, κομμένη σε φέτες
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα, κομμένα σε λοξές φέτες
  • 240 ml ΝΟΥΝΟΥ télia! 3%
  • 20 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 20 ml ξύδι ρυζιού
  • χυμός 2 πορτοκαλιών
  • 40 ml σησαμέλαιο
  • Φρεσκοτριμμένο αλάτι, πιπέρι

Ανατολίτικα αρώματα και νότες από την Κίνα, με τον ανανά να δροσίζει τη συνταγή και τα λαχανικά να δένουν αρμονικά με το χοιρινό, μέσα στην πεντανόστιμη γλυκόξινη σάλτσα. Δημιουργήστε ένα πιάτο που θα σας μείνει αξέχαστο!

01:00

 
Άτομα:
3
Μέτριο

Εκτέλεση

Σε μία ρηχή, πλατιά κατσαρόλα σοτάρουμε σε σησαμέλαιο το χοιρινό και από τις δύο μεριές, μέχρι να ροδίσει. 

Αφαιρούμε το κρέας και το τοποθετούμε σε ένα ταψάκι και σοτάρουμε στην κατσαρόλα τον ανανά και τα λαχανικά μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά τους. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά. 

Πουδράρουμε με τη ζάχαρη και σβήνουμε με το ξύδι και τον χυμό πορτοκαλιών. 
Προσθέτουμε τη ΝΟΥΝΟΥ télia! 3% και μαγειρεύουμε σε υψηλή θερμοκρασία, μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά στο μισό. Προσθέτουμε και το κρέας και συνεχίζουμε, μέχρι να δέσει η σάλτσα. 

Προαιρετικά, μπορούμε να προσθέσουμε σόγια σως και τζίντζερ. 
Συνοδεύουμε το γλυκόξινο χοιρινό με ρύζι ή νουντλς.

Άρθρο
Συνταγή