Αυγόφετες

Γρήγορο, εύκολο και με απλά υλικά, αυτή η συνταγή θα σας κάνει να θυμηθείτε τα παιδικά σας χρόνια.

Με μια ματιά

ΜΕΡΙΔΕΣ
7
ΧΡΟΝΟΣ
10 λεπτά
ΔΥΣΚΟΛΙΑ
Εύκολο

Η συνταγή αυτή φτιάχτηκε με

Στιγμή που ανήκει η συνταγή

Υλικά

1 κ.γ.

Tριμμένη κανέλλα

¼ κ.γ.

Tριμμένο μοσχοκάρυδο

2κ.σ.

Zάχαρη

150γρ

Bούτυρο NOYNOY

4

αυγά

150ml

Kρέμα γάλακτος NOYNOY πλήρης

½ κ.γ.

Βανίλια εκχύλισμα

10

Φέτες ψωμί brioche ή λευκό ψωμί του τόστ

Μέλι

Βούτυρο ΝΟΥΝΟΥ για το σερβίρισμα

Εκτέλεση συνταγής με απλά βήματα

Εκτέλεση

1
  • Σε ένα μικρό μπολ, ρίχνουμε την κανέλλα, το μοσχοκάρυδο και τη ζάχαρη, τα ανακατεύουμε με ένα κουταλάκι και αφήνουμε στην άκρη. Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε τα αυγά, την κρέμα γάλακτος , τη βανίλια και τα ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να αφρατέψει ελαφρά το μείγμα. Ρίχνουμε σιγά σιγά στα αυγά το μείγμα της ζάχαρης και ανακατεύουμε.
2
  • Βάζουμε ένα βαθύ τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε μισή κουταλιά του γλυκού βούτυρο στο τηγάνι, βουτάμε μια φέτα ψωμιού μέσα στο μείγμα με τα αυγά ώστε να καλυφθούν όλες οι πλευρές και το ψήνουμε. Μόλις ψηθεί από τη μία πλευρά, με μία σπάτουλα το γυρίζουμε από την άλλη και μόλις ετοιμαστεί το τοποθετούμε σε ένα πιάτο. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία, βάζοντας λίγο βούτυρο στο τηγάνι, βουτώντας το ψωμί μέσα στο μείγμα με τα αυγά και ψήνοντας το και από τις δύο πλευρές.
3
  • Σερβίρουμε ζεστά με μέλι και βούτυρο.

Tip!

Το ψωμί brioche για αυτή τη συνταγή είναι καλύτερο, γιατί είναι βουτυρένιο και θα μας δώσει μία έξτρα γεύση στο πιάτο

Δες τα υλικά

Δημιούργησε το δικό σου Βιβλίο Συνταγών

Τώρα έχεις τη δυνατότητα να δημιουργήσεις το δικό σου
Βιβλίο Συνταγών με τις αγαπημένες σου δημιουργίες, σε 3 μόλις βήματα!

Δημιουργία Online Cookbook

Αναζήτηση

Κεντρικό μενού