Αφράτα μπισκότα με Gouda και κρεμώδη καραμελωμένα κρεμμύδια

Αφράτα μπισκότα με Gouda και κρεμώδη καραμελωμένα κρεμμύδια

  

00:30

 
Άτομα:
8
Πολύ εύκολο

Συστατικά

  • 250γρ. Αλεύρι
  • 2 ¼  κγ. Μπέικιν πάουντερ
  • ¾ κγ. Σόδα
  • ½ κγ. Αλάτι
  • ¼ κγ. Πιπέρι
  • 200γρ. Βούτυρο ΝΟΥΝΟΥ παγωμένο 
  • 200ml. Γάλα NOYNOY Family πλήρες
  • 1κσ. Ξύδι
  • 150γρ. Τριμμένο Gouda NOYNOY
  • 1κγ.  Φρέσκο ψιλοκομμένο θυμάρι
  • ΓΙΑ ΤΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ:
  • 500γρ Κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές κάθετες φέτες
  • 100γρ Βούτυρο NOYNOY
  • 200ml. Κρέμα γάλακτος NOYNOY Πλήρης

Γρήγορη συνταγή για να φτιάξετε και να πάρετε μαζί σας αυτά τα μπισκότα σε ένα ωραίο πικ-νικ.

00:30

 
Άτομα:
8
Πολύ εύκολο

Εκτέλεση

Στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια ρίχνουμε το αλεύρι ,το παγωμένο βούτυρο κομμένο σε κύβους 1x1εκ. , το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, το αλάτι ,το πιπέρι και τα χτυπάμε μέχρι το μείγμα να μοιάζει με ψίχουλα. Έπειτα ρίχνουμε το γάλα, το ξύδι, το gouda, το θυμάρι και τα χτυπάμε μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη.

Αλευρώνουμε την επιφάνεια εργασίας και αδειάζουμε τη ζύμη. Με τα χέρια μας δημιουργούμε ένα δίσκο πάχους 2,5εκ. , παίρνουμε μια κούπα του καφέ και κόβουμε σε  στρογγυλά σχήματα. Τοποθετούμε τα μπισκότα μας σε ένα ταψί του φούρνου που έχουμε στρώσει λαδόκολλα, αλείφουμε την επιφάνειά  τους με λίγο λιωμένο βούτυρο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς στον αέρα για 18-20 λεπτά , γυρίζοντας το ταψί στα ενδιάμεσα του χρόνου για να ψηθούν ομοιόμορφα. Μόλις ετοιμαστούν τα αφήνουμε να κρυώσουν και σερβίρουμε.

Εκτέλεση για τα κρεμμύδια:
Τοποθετούμε ένα βαθύ τηγάνι πάνω σε πολύ χαμηλή φωτιά, ρίχνουμε τα κρεμμύδια και το βούτυρο και αρχίζουμε να τα καραμελώνουμε ανακατεύοντας με μια κουτάλα ανά τακτά χρονικά διαστήματα μέχρι να μαλακώσουν τελείως. Έπειτα ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και μαγειρεύουμε μέχρι να δέσει τελείως η κρέμα.  
Αδειάζουμε σε ένα μπολ και αφήνουμε να κρυώσουν.

Σύνθεση φαγητού:
Κόβουμε τα μπισκότα οριζόντια στη μέση βάζουμε μια ποσότητα καραμελωμένα κρεμμύδια και σκεπάζουμε με το άλλο μισό.

Άρθρο
Συνταγή