Βελουτέ σούπα κόκκινης φακής με παξιμάδι χαρουπιού και λάδι τρούφας

Βελουτέ σούπα κόκκινης φακής με παξιμάδι χαρουπιού και λάδι τρούφας

  
 
Άτομα:

Συστατικά

  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 καρότο ψιλοκομμένο
  • 2 σέλερι ψιλοκομμένα
  • 1 κούπα κόκκινες φακές
  • 4 κούπες νερό
  • 1 φύλο δάφνης
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 1/4 κ.γ. λιαστή ντομάτα σε σκόνη
  • Για το σερβίρισμα
  • λάδι τρούφας
  • ίνες καυτερής πιπεριάς τσίλι
  • παξιμάδια χαρουπιού

 
Άτομα:

Εκτέλεση

Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και προσθέτω το κρεμμύδι, το καρότο, το σέλερι και το αλάτι τα αφήνω μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι. Προσθέτω τις κόκκινες φακές, το νερό και το φύλλο δάφνης και τα αφήνω να βράσουν. Είναι τόσο απλό και τώρα μετατρέπεται σε υπέροχο πιάτο για το τραπέζι. Ομογενοποιώ το μείγμα στο μπλέντερ μέχρι να γίνει λείο.

Σερβίρω και προσθέτω ένα παξιμάδι χαρουπιού και ίνες καυτερής πιπεριάς τσίλι (για εντυπωσιασμό) πασπαλίζω με σκόνη λιαστής ντομάτας και τελειώνω με λίγες σταγόνες λάδι τρούφας !

Ταράν ένα υπέροχο πιάτο που θα κλέψει την παράσταση!

Άρθρο
Συνταγή