Μοσχαράκι στρογκανώφ με φρέσκα ζυμαρικά

Μοσχαράκι στρογκανώφ με φρέσκα ζυμαρικά

  

01:00

 
Άτομα:
4
Μέτριο

Συστατικά

  • Υλικά για το μοσχαράκι
  • 600 γρ. φιλέτο μόσχου, κομμένο σε κύβους
  • 2 κρεμμύδια ξερά, ψιλοκομμένα
  • 2 μεσαία μανιτάρια σε φέτες
  • 80 γρ. ΝΟΥΝΟΥ Βούτυρο
  • 240 ml λευκό ξηρό κρασί
  • 1 lt. σκούρο ζωμό κρέατος (τοματέ και δεμένος)
  • 250 ml NOYNOY télia! 3%
  • 1 κουτ. του γλυκού γλυκιά πάπρικα
  • Φρεσκοτριμμένο αλάτι, πιπέρι
  • Υλικά για τα φρέσκα ζυμαρικά
  • 500 γρ. αλεύρι
  • 15 γρ. αλάτι
  • 4 αυγά
  • 5 κρόκοι αυγών

Το μοσχαράκι στραγκανώφ είναι αγαπημένο πιάτο σε όλη την υφήλιο για την γεύση του, χάρη στα σοταρισμένα μοσχαρίσια φιλέτα και την πλούσια σάλτσα κρέμας. Σε αυτή την συνταγή, η σάλτσα είναι πιο ελαφριά, λιγότερο λιπαρή, αλλά περισσότερο φινετσάτη και το συνοδεύουμε με φρέσκα ζυμαρικά!

01:00

 
Άτομα:
4
Μέτριο

Εκτέλεση

Για το μοσχαράκι στρογκανώφ
Σε μια πλατιά, ρηχή κατσαρόλα σοτάρουμε σε ΝΟΥΝΟΥ Βούτυρο το κρέας, μέχρι να ροδίσει. 
Στη μέση της διαδικασίας προσθέτουμε το κρεμμύδι και τα μανιτάρια και ανακατεύουμε καλά.

Αλατοπιπερώνουμε και καρυκεύουμε με την γλυκιά πάπρικα. Σβήνουμε με το λευκό κρασί και μαγειρεύουμε, μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά του. 

Προσθέτουμε το ζωμό, την ΝΟΥΝΟΥ télia! 3% και εξασκούμε βρασμό, μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά κατά το ήμισυ και να "δέσει" η σάλτσα. 

Για τα φρέσκα ζυμαρικά
Σε μια λεκάνη ενσωματώνουμε όλα τα υλικά μαζί και πλάθουμε καλά μέχρι να πάρουμε μια σφιχτή ζύμη. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί εκτός ψυγείου για 1 ώρα πριν την ανοίξουμε στη μηχανή ζυμαρικών.

Αφού τους δώσουμε το σχήμα που θέλουμε, τα βράζουμε σε μπόλικο αλατισμένο νερό για 3-4 λεπτά και ανακατεύουμε στην αρχή για να μην κολλήσουν.

Όταν ετοιμαστούν τα ζυμαρικά μας, σερβίρουμε σε μια πιατέλα και προσθέτουμε από πάνω το μοσχαράκι με τη σάλτσα του.

Άρθρο
Συνταγή