Πατάτες Ντοφινουάζ

Πατάτες Ντοφινουάζ

  

00:55

 
Άτομα:
4
Μέτριο

Συστατικά

  • 1 κιλ. πατάτες, κομμένες σε ροδέλες πάχους 2-4 χιλ.
  • 40 ml ελαιόλαδο
  • 1 σκελ. σκόρδο
  • 500 ml ΝΟΥΝΟΥ télia! 3%
  • 150 γρ. Gouda ΝΟΥΝΟΥ, τριμμένo
  • Φρεσκοτριμμένο αλάτι
  • Πιπέρι

Πατάτες! Απολαυστικές, νόστιμες, πλουτίζουν κάθε μας πιάτο, και μπορούν να αποτελέσουν συνοδευτικό ή και κυρίως γεύμα!

00:55

 
Άτομα:
4
Μέτριο

Εκτέλεση

Σε μια ρηχή, πλατιά κατσαρόλα σοτάρουμε με ελαιόλαδο τις πατάτες μαζί με το σκόρδο, ανακατεύοντας καλά. 

Μόλις αρχίσουν οι πατάτες να κολλάνε μεταξύ τους, αλατοπιπερώνουμε και χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία, ανακατεύοντας καλά και προσεχτικά. 

Προσθέτουμε τη ΝΟΥΝΟΥ télia! 3% και ανακατεύουμε, μέχρι να αρχίσει να ενσωματώνεται και να πήζει μαζί με τις πατάτες. 

Τοποθετούμε το μείγμα σε ένα πυρέξ ή βαθύ ταψί και με μια σπάτουλα τις στρώνουμε ομοιόμορφα. Πουδράρουμε με τo Gouda και ψήνουμε τις πατάτες σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 35 - 45 λεπτά και μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια τους. 

Μόλις ετοιμαστούν οι πατάτες, τις βγάζουμε από το φούρνο και τις αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρώς. Τις κόβουμε και σερβίρουμε. 

Άρθρο
Συνταγή