Σουδάκια με κρέμα και ροδάκινα

Σουδάκια με κρέμα και ροδάκινα

  

02:00

 
Άτομα:
6
Μέτριο

Συστατικά

  • Υλικά για την κρέμα
  • 350 ml γάλα ΝΟΥΝΟΥ Family πλήρες
  • 150 ml ΝΟΥΝΟΥ Κρέμα Γάλακτος Πλήρης
  • 120 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική
  • 3 αυγά
  • 55 γρ. ΝΟΥΝΟΥ Βούτυρο
  • 50 γρ. κορν φλάουρ
  • 4 ροδάκινα, καθαρισμένα, χωρίς κουκούτσι και κομμένα σε έκτα
  • Υλικά για τη ζύμη
  • 125 ml ΝΟΥΝΟΥ Κρέμα Γάλακτος Πλήρης
  • 125 ml νερό
  • 110 γρ. ΝΟΥΝΟΥ Βούτυρο
  • 5 γρ. αλάτι
  • 5 γρ. ζάχαρη
  • 140 γρ. αλεύρι
  • 4 αυγά

Δροσερά σουδάκια με κρέμα και ροδάκινα, μια υπέροχη συνταγή για γλυκό που μπορεί να σας κρατήσει παρέα όλο το καλοκαίρι! Σκέτη απόλαυση!

02:00

 
Άτομα:
6
Μέτριο

Εκτέλεση

Για την κρέμα
Σε μία κατσαρόλα βράζουμε το γάλα, τη ΝΟΥΝΟΥ Κρέμα Γάλακτος Πλήρης και την μισή ζάχαρη. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την υπόλοιπη ζάχαρη, τα αυγά και το κορν φλάουρ. 

Ρίχνουμε λίγο από τα υγρά στο μπολ και όλα μαζί τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα, ανακατεύοντας μέχρι να σφίξει η κρέμα. Μόλις ετοιμαστεί, την περνάμε από ψιλή σίτα και προσθέτουμε το ΝΟΥΝΟΥ Βούτυρο. Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει, μέχρι να την χρησιμοποιήσουμε.

Για τη ζύμη
Σε μία κατσαρόλα ανακατεύουμε σε χαμηλή θερμοκρασία με μία σπάτουλα μαρίζ τη ΝΟΥΝΟΥ Κρέμα Γάλακτος Πλήρης, το νερό, το ΝΟΥΝΟΥ Βούτυρο, το αλάτι και τη ζάχαρη, μέχρι να διαλυθούν. 

Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε, μέχρι να ενσωματωθεί στα υγρά και να δημιουργήσει μία σφιχτή και ελαστική ζύμη. Εκτός θερμοκρασίας, προσθέτουμε ένα προς ένα τα αυγά, ανακατεύοντας καλά. 

Με μία σακούλα ζαχαροπλαστικής, για να δώσουμε σχήμα, φτιάχνουμε τα σουδάκια και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 25 λεπτά. Αφήνουμε τα σουδάκια να κρυώσουν και τα κόβουμε στη μέση. 

Γεμίζουμε τα σουδάκια με την κρέμα και τα γαρνίρουμε με τα ροδάκινα. Τα τοποθετούμε σε πιατέλα και, προαιρετικά, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη. 

Άρθρο
Συνταγή