Γαλοπούλα γεμιστή

Γαλοπούλα γεμιστή

  

00:30

 
Άτομα:
6
Μέτριο

Συστατικά

  • 1 Γαλοπούλα
  • 1/2 κιλό gouda τριμμένο
  • 1/2 κιλό edam τριμμένο
  • 200 γρ. ημίσκληρο τυρί
  • 300γρ ψιλοκομμένα λουκανικάκια κοκτέιλ
  • 1/2 κιλό μπέικον φέτες
  • 1 βούτυρο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Πάπρικα γλυκιά
  • 1/2 χυμό πορτοκαλί
  • Λίγες οδοντογλυφίδες για να κλείσει Πατάτες baby (μικρές)

00:30

 
Άτομα:
6
Μέτριο

Εκτέλεση

Περνούμε την γαλοπούλα και ρίχνουμε μέσα αλάτι ,πιπέρι, πάπρικα γλυκιά μέσα και έξω. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα τυριά τα λουκάνικα και 10φετες ψιλοκομμένες μπέικον. Γεμίζουμε την γαλοπούλα και την κλείνουμε με τις οδοντογλυφίδες. Περνούμε το βούτυρο και αλείφουμε την γαλοπούλα γύρο γύρο από έξω, στην συνέχεια βάζουμε το υπόλοιπο μπέικον πάνω στην γαλοπούλα και το καρφιτσώνουμε με οδοντογλυφίδες. Παίρνουμε τις πατάτες και ρίχνουμε αλάτι πιπέρι και την πάπρικα το βούτυρο και το χυμό πορτοκαλί τα ανακατεύουμε και τα αφήνουμε μέχρι να έρθει η ώρα για το ταψί μέσα στο ψυγείο! Την βάζουμε να ψηθεί στους 250 βαθμούς πάνω κάτω. Μετά από 1μιση ώρα ανοίγουμε και ρίχνουμε τις πατάτες. Περίπου θέλει 3 ώρες η γαλοπούλα για να ψηθεί!

ΥΓ. Το βούτυρο να είναι σε θερμοκρασία δωματίου!! Πολύ παχυντικό αλλά πολύ νόστιμο και κάτι διαφορετικό!

Άρθρο
Συνταγή