Γαλοπούλα με λευκό κρασί

Γαλοπούλα με λευκό κρασί

  

00:30

 
Άτομα:
7
Μέτριο

Συστατικά

  • 4 κομμάτια πανσέτα, ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 ολόκληρη γαλοπούλα (περίπου 4-5 κιλά), κομμένη σε κομμάτια
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 8 λευκά μανιτάρια , κομμένα σε φέτες
  • 1 μεγάλο κρεμμύδάκι, ψιλοκομμένο
  • 3 κρεμμύδια
  • 1 κοτσάνι σέλινο, κομμένο σε φέτες
  • 2 μέτρια καρότα, κομμένα σε φέτες
  • 3 σκελίδες σκόρδο, χτυπημένο
  • 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 μπουκάλι λευκό ξηρό κρασί ½ φλιτζάνι κοτόπουλο ή ζωμό λαχανικών
  • 5 με 6 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 5 με 6 κλωναράκια φρέσκο μαϊντανό

00:30

 
Άτομα:
7
Μέτριο

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο φούρνο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, μαγειρέψτε τα κομμάτια πανσέτας μέχρι να ροδίσει και να είναι λίγο τραγανή. Αφαιρέστε τες, χρησιμοποιώντας μια τρυπητή κουτάλα και αφήστε τα στην άκρη σε ένα μικρό πιάτο. Προσθέστε λίγο ελαιόλαδο στην κατσαρόλα. Αλάτι και πιπέρι τα κομμάτια της γαλοπούλας , περίπου 3-4 λεπτά ανά πλευρά, σε μικρές παρτίδες. Βάλτε τα κομμάτια στην άκρη σε ένα μεγάλο πιάτο καθώς εργάζεστε. Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 250 βαθμούς. Προσθέστε τα μανιτάρια στην κατσαρόλα, συνεχίζοντας σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Αν χρειάζεται, προσθέστε λίγο λάδι. Ψήστε τα μανιτάρια μέχρι να είναι ένα βαθύ χρυσό καφετί. Αυτό θα δώσει το πιάτο μεγάλη γεύση. Θα απελευθερώσει λίγο νερό κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, αλλά να τους κρατήσει πηγαίνει και δεν προσθέτουμε καθόλου αλάτι σε αυτό το στάδιο. Θα αρχίσουν να ξεραίνονται και να παίρνουν καφέ χρώμα και γίνονται νόστιμα.

Μόλις είναι έτοιμα , προσθέστε το κρεμμυδάκι, τα κρεμμύδια, το σέλινο και το καρότο. Συνεχίστε το μαγείρεμα μέχρι να μαλακώσουν τα κρεμμύδια. Προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε για ένα λεπτό. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε για την επικάλυψη όλων των λαχανικών. Χύστε το μπουκάλι του κρασιού. Φέρτε το κρασί σε ένα ελαφρύ σιγοβράσιμο και προσθέστε το ζωμό από τη γαλοπούλα, κλωναράκια θυμάρι, τη δάφνη και περίπου 4 κλωναράκια μαϊντανό μαζί με την πανσέτα και το κοτόπουλο. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και βάζουμε στο φούρνο για 2 έως 2 ώρες και ένα τέταρτο ή μέχρι το κοτόπουλο να μαλακώσει. Πασπαλίζουμε τα υπόλοιπα φύλλα μαϊντανού πάνω από την κορυφή και σερβίρουμε με πουρέ ή πατάτες.

Άρθρο
Συνταγή