Γαλοπούλα ψητή με δενδρολίβανο

Γαλοπούλα ψητή με δενδρολίβανο

  
 
Άτομα:

Συστατικά

  • 1 γαλοπούλα ολόκληρη ή κοτόπουλο
  • 3/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 3 κ. σούπας ψιλοκομμένο σκόρδο
  • 2 κ. σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο δενδρολίβανο
  • 1 κ. σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικός
  • 1 κ. σούπας ιταλικά μυρωδικά
  • 1 κ. γλυκού μαύρο πιπέρι αλάτι

 
Άτομα:

Εκτέλεση

1.Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160-170 C. 2.Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το δενδρολίβανο, το βασιλικό, τα ιταλικά μυρωδικά, το αλάτι και το πιπέρι. 3.Πλένουμε καλά τη γαλοπούλα ή το κοτόπουλο μέσα- έξω. 4.Στη συνέχεια προσπαθούμε να χαλαρώσουμε την πέτσα από το κρέας (στήθος) και το κάνουμε προσεκτικά σε όλη τη γαλοπούλα (ή κοτόπουλο) προσέχοντας να μη σκιστεί η πέτσα. 5.Με τα χέρια μας τοποθετούμε το μείγμα αρωματικών και μπαχαρικών κάτω από την πέτσα στο στήθος, τα μπούτια. 6.Το υπόλοιπο μείγμα μυρωδικών το επικαλύπτουμε στο εξωτερικό του πουλερικού και αλείφουμε καλά. 7.Τέλος, βάζουμε τη γαλοπούλα σε ένα ταψάκι προσθέτοντας 1/2 εκατοστό νερού στο ταψάκι. 8.Ψήνουμε για 3 με 4 ώρες στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσει. 9.Καλή όρεξη!!!

Άρθρο
Συνταγή