Γιουβέτσι της γιαγιας Αννας

Γιουβέτσι της γιαγιας Αννας

  
 
Άτομα:

Συστατικά

  • 1/2 κούπα λάδι
  • 1 κιλό χοιρινή σπάλα σε μερίδες
  • 1 κούπα ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 1 κούπα κόκκινο κρασί
  • 1 κιλό ώριμες ντομάτες, χωρίς τη φλούδα και τους σπόρους, ψιλοκομμένες ή 400 γρ. ντοματάκια κονσέρβας ψιλοκομμένα
  • 1/2 κούπα ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1 κιλό μελιτζάνες φλάσκες, σε κομμάτια
  • 800 γρ. πιπεριές Φλώρινας, σε χοντρές ροδέλες (3-4 από κάθε πιπεριά)
  • 1 κιλό πατάτες, σε κομμάτια
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • λάδι για το τηγάνισμα

 
Άτομα:

Εκτέλεση

.Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνω το λάδι και σοτάρω το κρέας, να ροδίσει ελαφρά. Προσθέτω το κρεμμύδι και συνεχίζω το σοτάρισμα, ώσπου να μαραθεί. Ρίχνω το κρασί κι αφήνω επάνω στη φωτιά, ώσπου να εξατμιστεί το οινόπνευμα. Προσθέτω τη ντομάτα, το μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι. Σκεπάζω και σιγοβράζω 1 ώρα και 30', να μισομαλακώσει το κρέας. Στο μεταξύ, πασπαλίζω τις μελιτζάνες με αλάτι κι αφήνω να σταθούν 30'. Ξεπλένω με άφθονο τρεχούμενο νερό και στύβω στις παλάμες μου, να φύγει η περίσσεια. Τηγανίζω τις πατάτες, τις μελιτζάνες και τις πιπεριές, σε ζεστό λάδι και τις στραγγίζω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Σ' ένα πυράντοχο σκεύος, βάζω τις μερίδες του κρέατος, στραγγίζοντας τις από της σάλτσα και τις περιτριγυρίζω με τα τηγανισμένα λαχανικά. Περιχύνω με τη σάλτσα και ψήνω το φαγητό στους 180 βαθμούς Κελσίου, για 45'. Το σερβίρω ζεστό

Άρθρο
Συνταγή