Αρνάκι μπογάνα

Ακόμα και αν δεν είστε λάτρεις του αρνίσιου κρέατος, πιστέψτε με, είναι ένα φαγητό που θα λατρέψετε!

Με μια ματιά

ΜΕΡΙΔΕΣ
5
ΧΡΟΝΟΣ
10 λεπτά
ΔΥΣΚΟΛΙΑ
Εύκολο

Η συνταγή αυτή φτιάχτηκε με

Στιγμή που ανήκει η συνταγή

Υλικά

Για τη σούπα

κιλό μπούτι αρνίσιο

κιλό πατάτες baby

4

σκελίδες σκόρδο σπασμένες

500 γρ

ντομάτα κον κασέ (κονσέρβα)

Χυμό από ένα λεμόνι

150 γρ.

βούτυρο ΝΟΥΝΟΥ παγωμένο κομμένο σε κύβους

4

φύλλα δάφνης

5

κλωνάρια δεντρολίβανο

4-5 κ.σ.

ελαιόλαδο

Αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής με απλά βήματα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1
  • Λαδώνουμε το μπούτι πολύ καλά και το αλατοπιπερώνουμε. Το τοποθετούμε πάνω σε ένα βαθύ ταψί του φούρνου και προσθέτουμε τις πατάτες, αφού τις λαδώσουμε και τις αλατοπιπερώσουμε.
2
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε το λεμόνι, τις ντομάτες κον κασέ, το σκόρδο, τα φύλλα δάφνης, το δεντρολίβανο και το βούτυρο. Σκεπάζουμε με μια λαδόκολλα και από πάνω βάζουμε αλουμινόχαρτο, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για δύο ώρες και την τελευταία μισή ώρα, ξεσκεπάζουμε το ταψί για να πάρει χρώμα το φαγητό.
3
  • Μόλις ετοιμαστεί σερβίρουμε ζεστό.

Tip!

Το δενδρολίβανο ταιριάζει πολύ με το αρνί, το κάνει να μη μυρίζει και αφήνει μια πολύ ωραία γεύση στο στόμα.

Δες τα υλικά

Δημιούργησε το δικό σου Βιβλίο Συνταγών

Τώρα έχεις τη δυνατότητα να δημιουργήσεις το δικό σου
Βιβλίο Συνταγών με τις αγαπημένες σου δημιουργίες, σε 3 μόλις βήματα!

Δημιουργία Online Cookbook

Αναζήτηση

Κεντρικό μενού