Γίγαντες με σπανάκι

Γίγαντες με σπανάκι

  

00:45

 
Άτομα:
4
Μέτριο

Συστατικά

  • 500 γρ. γίγαντες
  • 1 κιλ. καθαρισμένο σπανάκι και κομμένο
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 5 σκελίδες σκόρδο
  • 5 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 1 συσκευασία ντοματάκια των 500 γρ.
  • 1 ποτ. του νερού ελαιόλαδο
  • 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • αλάτι- πιπέρι

Νηστίσιμοι γίγαντες, παντρεμένοι με σπανάκι, ένας νόστιμος γάμος!

00:45

 
Άτομα:
4
Μέτριο

Εκτέλεση

Βάζουμε τους γίγαντες από το βράδυ σ’ ένα λεκανάκι με νερό.

Την άλλη μέρα τους ξεπλένουμε και τους βάζουμε να βράσουν με φρέσκο νερό.

Προσθέτουμε το  ξερό κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένα.

Μόλις είναι έτοιμοι (να  έχουν και το ζουμί τους), τους βάζουμε σ’ ένα ταψί, προσθέτουμε τα ντοματάκια, το λάδι, αλάτι, πιπέρι  και ψήνουμε στον φούρνο, στους 200 βαθμούς, για μισή ώρα περίπου. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο νερό στην πορεία. Στη βαθιά κατσαρόλα τσιγαρίζουμε με λίγο λάδι τα φρέσκα κρεμμυδάκια, μέχρι να μαραθούν και προσθέτουμε το σπανάκι και τον άνηθο.

Σοτάρουμε μέχρι να πιεί τα υγρά του. Μόλις είναι σχεδόν έτοιμοι οι γίγαντες , βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο και ανασηκώνοντας τους λιγάκι βάζουμε από κάτω τους το σπανάκι.

Προσπαθούμε όσο μπορούμε να είναι το σπανάκι από κάτω, για να το προστατεύει η σάλτσα και να μην ξεραθεί ή καεί.

Όταν βάλουμε όλο το σπανάκι στο ταψί, το ξαναβάζουμε στον φούρνο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για περίπου ένα τέταρτο, ώστε να ενωθούν όλα τα υλικά μεταξύ τους και χυλώσει το φαγητό μας. 

Άρθρο
Συνταγή