Γρήγορη quiche loraine με σπανάκι άνηθο φέτα και ψητή καπνιστή πανσέτα

Γρήγορη τάρτα, ότι καλύτερο για ξαφνικές επισκέψεις στο σπίτι.

Με μια ματιά

ΜΕΡΙΔΕΣ
9
ΧΡΟΝΟΣ
15 λεπτά
ΔΥΣΚΟΛΙΑ
Εύκολο

Η συνταγή αυτή φτιάχτηκε με

Στιγμή που ανήκει η συνταγή

Υλικά

21

φύλλο σφολιάτας

100γρ.

βούτυρο ΝΟΥΝΟΥ

300γρ.

καπνιστή παντσέτα

1

συσκευασία κατεψυγμένο σπανάκι

150γρ.

φέτα σπασμένη

1

φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο

1/4

ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο

2

αυγά

1

κρόκο αυγού

250ml.

κρέμα γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ πλήρης

100ml.

γάλα ΝΟΥΝΟΥ Family πλήρες

αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής με απλά βήματα

Εκτέλεση

1
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα. Βουτυρώνουμε μια στρογγυλή φόρμα για τάρτες διαμέτρου 24εκ. και απλώνουμε το φύλλο σφολιάτας. Πιέζουμε με τα χέρια μας, ώστε να πατήσει καλά στα τοιχώματα και στον πάτο της φόρμας. Με ένα πιρούνι τρυπάμε τη βάση του φύλλου και βάζουμε τη βάση στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε τη γέμιση.
2
  • Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε το σπανάκι μέχρι να μαραθεί. Αν θέλουμε, ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι. Σουρώνουμε σ’ ένα σουρωτήρι και πιέζουμε με τα χέρια για να φύγουν όλα τα υγρά. Στο ίδιο τηγάνι σοτάρουμε την παντσέτα που έχουμε κόψει σε κυβάκια μέχρι να πάρει σκούρο χρώμα και να τραγανίσει. Αδειάζουμε το σπανάκι σε ένα μπολ και ρίχνουμε τη φέτα, το φρέσκο κρεμμυδάκι, τον άνηθο και την ψητή παντσέτα. Ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι και αφήνουμε στην άκρη.
3
  • Σ’ ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε τα αυγά, τον κρόκο, την κρέμα γάλακτος, το γάλα και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.  Αδειάζουμε το μείγμα με το σπανάκι και την πανσέτα πάνω από το φύλλο, περιχύνουμε με το μείγμα της κρέμας γάλακτος, ψήνουμε για 40’-50’. Μόλις ετοιμαστεί αφήνουμε να κρυώσει για 15’ και σερβίρουμε.
Δες τα υλικά

Δημιούργησε το δικό σου Βιβλίο Συνταγών

Τώρα έχεις τη δυνατότητα να δημιουργήσεις το δικό σου
Βιβλίο Συνταγών με τις αγαπημένες σου δημιουργίες, σε 3 μόλις βήματα!

Δημιουργία Online Cookbook

Αναζήτηση

Κεντρικό μενού