ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΠΙΡΙ-ΠΙΡΙ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΠΙΡΙ-ΠΙΡΙ

  

01:30

 
Άτομα:
4
Εύκολο

Συστατικά

  • 1 κοτόπουλο ολόκληρο, κομμένο πεταλούδα
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης, ξεσποριασμένη και κομμένη σε χοντρά κομμάτια
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο, κομμένο σε χοντρά κομμάτια
  • 3 σκ. σκόρδο
  • 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • 1 πιπερίτσα καυτερή (προαιρετικά)
  • 2 κ.σ. ξύδι από κόκκινο κρασί
  • 100 γρ. βούτυρο ΝΟΥΝΟΥ, σε θερμοκρασία δωματίου
  • Ξύσμα και χυμό από ένα λεμόνι
  • ¼ μάτσο μαϊντανό
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • ΣΑΛΑΤΑ COLESLAW
  • ½  λάχανο λευκό, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • ½ λάχανο κόκκινο, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 400 γρ. γιαούρτι ΝΟΥΝΟΥ Classic 2%
  • ½ κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 1 μήλο πράσινο, κομμένο σε κυβάκια
  •  ½  μάτσο μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Με προέλευση την Αφρική, το όνομα της συνταγής προκύπτει από την καυτερή πιπεριά πίρι-πίρι και αναμένεται να σας ενθουσιάσει!

01:30

 
Άτομα:
4
Εύκολο

Εκτέλεση

Ζητάμε από το χασάπη μας να μας κόψει το κοτόπουλο πεταλούδα.

Βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το βούτυρο σε ένα μπλεντεράκι και τα χτυπάμε μέχρι το μείγμα να γίνει λείο. Αλείφουμε το κοτόπουλο με τη μαρινάδα και από τις 2 πλευρές, το βάζουμε σε ένα ταψάκι το σκεπάζουμε με μία διαφανή μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο από 6 ώρες έως 1 μέρα.

Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το βούτυρο ΝΟΥΝΟΥ και τοποθετούμε το κοτόπουλο με την πέτσα προς τα κάτω.

Αφήνουμε να πάρει χρώμα για 10’ και το γυρίζουμε από την άλλη και ψήνουμε για άλλα 10’. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα, τοποθετούμε το κοτόπουλο σε ένα ταψί, βάζουμε από πάνω ότι μαρινάδα έχει μείνει στο τηγάνι και το ψήνουμε για 40’-45’. Όταν ετοιμαστεί σερβίρουμε με τη σαλάτα coleslaw.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΑΛΑΤΑΣ COLESLAW

Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ, πιέζουμε με τα χέρια μας τα λαχανικά ώστε να βγάλουν όλα τα υγρά τους και αφήνουμε για 30’ μέσα στο ψυγείο ώστε να μαριναριστεί η σαλάτα μας.      

Άρθρο
Συνταγή