Κέικ με κεράσια

Κέικ με κεράσια

  

00:20

 
Άτομα:
8
Εύκολο

Συστατικά

  • 180γρ. βούτυρο ΝΟΥΝΟΥ (90γρ. παγωμένο και κομμένο σε κύβους και 90γρ. μαλακωμένο για το σερβίρισμα)
  • 250γρ. Γιαούρτι ΝΟΥΝΟΥ Classic πλήρες
  • 380γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 70γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 ½ κγ. σόδα μαγειρικής
  • 1/2κγ. μπέικιν πάουντερ 
  • 1κγ. αλάτι 
  • 120γρ. κεράσια χωρίς κουκούτσια

Νόστιμο αφράτο κέικ που θα σας αφήσει μία τέλεια γεύση στο στόμα!

00:20

 
Άτομα:
8
Εύκολο

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα.

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια ορθογώνια φόρμα για κέικ 15*25εκ. και την αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.

Στη συνέχεια ρίχνουμε τα 90γρ. παγωμένο βούτυρο ΝΟΥΝΟΥ και ανακατεύουμε με τα δάχτυλα μας μέχρι το μείγμα να μοιάζει με ψίχουλα.

Προσθέτουμε το γιαούρτι ΝΟΥΝΟΥ και ζυμώνουμε με τα χέρια μέχρι να ομογενοποιηθεί η ζύμη.

Στη συνέχεια ρίχνουμε τα κεράσια και ανακατεύουμε απαλά με ένα κουτάλι.

Ρίχνουμε τη ζύμη στη  φόρμα και ψήνουμε για 30-40 λεπτά, μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρυσάφι χρώμα και να μπήγουμε ένα μαχαίρι στο κέντρο του και να βγαίνει καθαρό .

Μόλις ετοιμαστεί  αφήνουμε το κέικ να κρυώσει για 10 λεπτά κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε με το υπόλοιπο βούτυρο αλειμμένο πάνω στις φέτες.

Χρόνος εκτέλεσης: 20’