Καλοκαιρινά Παπουτσάκια

Καλοκαιρινά Παπουτσάκια

  

01:15

 
Άτομα:
4
Μέτριο

Συστατικά

  • Υλικά για τη μπεσαμέλ
  • 85 γρ. ΝΟΥΝΟΥ Βούτυρο
  • 85 γρ. αλεύρι
  • 500 ml ΝΟΥΝΟΥ Κρέμα Γάλακτος light
  • Φρεσκοτριμμένο αλάτι, πιπέρι
  • ½ κουτ. του γλυκού μοσχοκάρυδο, σε πούδρα
  • Υλικά για τα παπουτσάκια
  • 4 μελιτζάνες, κομμένες στη μέση
  • 500 γρ. κιμάς μόσχου
  • 1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελ. σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 2 τομάτες, τριμμένες
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • Φρεσκοτριμμένο αλάτι, πιπέρι
  • 1 κουτ. του γλυκού βασιλικό, ψιλοκομμένο

Κιμάς, κρέμα γάλακτος, μελιτζάνες και πολλά μυρωδικά, όλα σε ένα πιάτο! Ό,τι πρέπει, δηλαδή, για καλοκαίρι!

01:15

 
Άτομα:
4
Μέτριο

Εκτέλεση

Για τη μπεσαμέλ
Σε μια ρηχή και πλατιά κατσαρόλα μαγειρεύουμε σε χαμηλή θερμοκρασία το ΝΟΥΝΟΥ Βούτυρο και το αλεύρι. 
Προσθέτουμε τη ΝΟΥΝΟΥ Κρέμα Γάλακτος light και ανακατεύουμε, μέχρι τα υλικά να διαλυθούν μέσα σε αυτό. Αυξάνουμε τη θερμοκρασία, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να δέσει η σάλτσα. 
Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία, αλατοπιπερώνουμε και καρυκεύουμε με το μοσχοκάρυδο. 
Αφήνουμε τη μπεσαμέλ να κρυώσει και γεμίζουμε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής για να καλύψουμε τις μελιτζάνες.

Για την γέμιση
Με ένα μαχαίρι χαράζουμε την σάρκα της μελιτζάνας σε ρόμβο. 
Αλατίζουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180°C για 25’, μέχρι να ροδίσει και μαλακώσει η σάρκα της μελιτζάνας. 
Μόλις ψηθούν, αφαιρούμε τη μισή σάρκα και την ψιλοκόβουμε. 
Σε μια ρηχή πλατιά κατσαρόλα σοτάρουμε σε ελαιόλαδο τον κιμά, ανακατεύοντας με ένα σύρμα και μέχρι να γίνει σπειρωτός. 
Προσθέτουμε τη σάρκα της μελιτζάνας, το σκόρδο, τη δάφνη, το βασιλικό και αλατοπιπερώνουμε. 
Ανακατεύουμε καλά, προσθέτουμε τις τομάτες και μαγειρεύουμε, μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά κατά το 1/3. 
Με ένα κουτάλι γεμίζουμε τις μελιτζάνες. Τις καλύπτουμε με την μπεσαμέλ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 25’