Καραμελωμένο Αρνίσιο μπούτι με πατάτες στο φούρνο

Ένα γιορτινό, πεντανόστιμο πιάτο για να χορτάσει όλο το τραπέζι.

Με μια ματιά

ΜΕΡΙΔΕΣ
4
ΧΡΟΝΟΣ
260 λεπτά
ΔΥΣΚΟΛΙΑ
Εύκολο

Η συνταγή αυτή φτιάχτηκε με

Στιγμή που ανήκει η συνταγή

Υλικά

1

Αρνίσιο μπούτι

4

Μέτριες πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες κυδωνάτες

330 ml.

Ξανθιά μπύρα

100 γρ.

Βούτυρο ΝΟΥΝΟΥ, σε θερμοκρασία δωματίου

330 ml

Ζωμό λαχανικών

3 κλ.

Θυμάρι, μόνο τα φύλλα

2 κλ.

Δεντρολίβανο, μόνο τα φύλλα

Χυμό από ένα πορτοκάλι

2 σκ.

Σκόρδο

2

φύλλα δάφνης

1 κ.γ.

Ζάχαρη, κρυσταλλική

2 κ.σ.

Ρίγανη ξερή

Αλάτι

Πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής με απλά βήματα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1
  • Βάζουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά και το αφήνουμε να κάψει. Φοράμε γάντια μίας χρήσης, παίρνουμε το αρνίσιο μπούτι και με ένα μαχαίρι  κάνουμε μικρές τρύπες στην επιφάνεια του. Αλείφουμε το μπούτι με λίγο βούτυρο ΝΟΥΝΟΥ, ρίχνουμε αλάτι και ζάχαρη και στη συνέχεια το τοποθετούμε στο τηγάνι και το θωρακίζουμε από όλες τις πλευρές μέχρι να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα. Όταν είναι έτοιμο το μεταφέρουμε σε ένα ταψί φούρνου ή σε μία γάστρα.
2
  • Στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε τις πατάτες, προσθέτοντας λίγο βούτυρο ΝΟΥΝΟΥ μαζί με το θυμάρι και το δεντρολίβανο, και τις σοτάρουμε καλά μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα. Στη συνέχεια τις μεταφέρουμε στο ίδιο ταψί με το αρνί.
3
  • Επειτα ρίχνουμε μέσα στο ταψί τα δαφνόφυλλα, τη ρίγανη, το σκόρδο, το χυμό από το πορτοκάλι, τη μπύρα, το ζωμό, ανακατεύοντας τα ώστε να πάνε τα υλικά παντού, και τέλος κλείνουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο.
4
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για 3 με 3 ½ ώρες μέχρι να μαλακώσει τελείως το αρνί. Την τελευταία μισή ώρα ψησίματος αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο ώστε να πάρει το κρέας χρώμα.
5
  • Αφαιρούμε από το φούρνο και σερβίρουμε ζεστό.
Δες τα υλικά

Δημιούργησε το δικό σου Βιβλίο Συνταγών

Τώρα έχεις τη δυνατότητα να δημιουργήσεις το δικό σου
Βιβλίο Συνταγών με τις αγαπημένες σου δημιουργίες, σε 3 μόλις βήματα!

Δημιουργία Online Cookbook

Αναζήτηση

Κεντρικό μενού