Κερκυραϊκή μαγειρίτσα

Κερκυραϊκή μαγειρίτσα

  

00:30

 
Άτομα:
4
Εύκολο

Συστατικά

  • 1 συκωταριά από αρνάκι γάλακτος
  • 300 γρ. γλυκάδια
  • 2 μάτσα κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
  • 50 γρ. ΝΟΥΝΟΥ βούτυρο
  • 4 σκ. Σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 μάτσο άνηθο, ψιλοκομμένο
  • 1 μάτσο μάραθο, ψιλοκομμένο
  • 2 μάτσα δυόσμο, ψιλοκομμένο
  • 1 κονσέρβα τομάτα κονκασέ
  • 200 ml. ΝΟΥΝΟΥ κρέμα γάλακτος πλήρης
  • 3 κ.γ. πελτέ τομάτας
  • 2 κ.γ. κόκκινο πιπέρι
  • Φρέσκο πιπέρι
  • Αλάτι

Παραδοσιακό φαγητό που με την προσθήκη της κρέμας γάλακτος αποκτά πιο ωραία υφή.

00:30

 
Άτομα:
4
Εύκολο

Εκτέλεση

Πλένουμε πολύ προσεχτικά με αρκετό νερό και γυρίζοντας το μέσα-έξω τα έντερα.

 

Ζεματίζουμε χωριστά το κάθε συκώτι, πνευμόνια, στομάχι και γλυκάδια σε βραστό νερό για 10 λεπτά.

 

Αφαιρούμε με μια τρυπητή κουτάλα τα κρέατα και τα τοποθετούμε σε ένα ξύλο κοπής.

 

Στη συνέχεια τα ψιλοκόβουμε σε κομμάτια 1εκ.

 

Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ρίχνουμε μέσα το μισό ΝΟΥΝΟΥ βούτυρο, τα χορταρικά μαζί με τα μυρωδικά και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά.

Σε άλλη κατσαρόλα σοτάρουμε τα κρέατα με το υπόλοιπο βούτυρο για 4 λεπτά. Μόλις σοταρίσουν τα αδειάζουμε στην κατσαρόλα με τα χορταρικά.

 

Προσθέτουμε νερό μέχρι να τα καλύψει και λίγο παραπάνω, σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να σιγοβράσουν για περίπου 2 ώρες.

 

Στη μια ώρα μαγειρέματος προσθέτουμε το αλάτι, τα πιπέρια, την τομάτα κονκασέ, τον πελτέ τομάτας και συνεχίζουμε το βράσιμο.

 

10 λεπτά πριν το τέλος προσθέτουμε στην κατσαρόλα την ΝΟΥΝΟΥ κρέμα γάλακτος και σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει το φαγητό μας.

 

Σερβίρουμε ζεστή τη μαγειρίτσα σε πιάτα.