ΛΙΒΑΝΕΖΙΚΑ ΣΠΑΝΑΚΟΠΙΤΑΚΙΑ

ΛΙΒΑΝΕΖΙΚΑ ΣΠΑΝΑΚΟΠΙΤΑΚΙΑ

  

02:00

 
Άτομα:
15
Μέτριο

Συστατικά

  • ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
  • 600 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 120 γρ. γιαούρτι ΝΟΥΝΟΥ Classic
  • 50 γρ. βούτυρο ΝΟΥΝΟΥ, λιωμένο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2 ½ κ.γ. ξερή μαγιά
  • 1 κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 240 ml. χλιαρό νερό
  • ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
  • 1 κιλό φρέσκο σπανάκι, καθαρισμένο και ξεπλυμένο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • ½ κ.γ. πιπέρι
  • 2 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. σουμάκ
  • 2 – 4 κ.σ. χυμό λεμόνι

Λιβανέζικη συνταγή που το φύλλο κάνει τη διαφορά!

02:00

 
Άτομα:
15
Μέτριο

Εκτέλεση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τη μαγιά, το νερό και τη ζάχαρη.

Ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός και αφήνουμε τη μαγιά να φουσκώσει για 10 – 15 λεπτά.

Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το αλεύρι, το αλάτι, το βούτυρο ΝΟΥΝΟΥ, το γιαούρτι NOYNOY Classic και ζυμώνουμε με το γάντζο για 1 -2 λεπτά.

Στη συνέχεια προσθέτουμε τη μαγιά και συνεχίζουμε το ζύμωμα μέχρι να έχουμε μία λεία ζύμη.

Λαδώνουμε ελαφρά ένα μεγάλο μπολ, τοποθετούμε μέσα τη ζύμη, τη σκεπάζουμε με μία πετσέτα και την αφήνουμε να φουσκώσει για περίπου μία ώρα.

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

Ψιλοκόβουμε το σπανάκι μαζί με το φρέσκο και το ξερό κρεμμύδι και τα ρίχνουμε μέσα σε ένα μεγάλο τηγάνι.

Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά, πασπαλίζοντας με λίγο ελαιόλαδο για 2 – 5 λεπτά.

Στη συνέχεια ρίχνουμε το σπανάκι σε ένα σουρωτήρι και το πιέζουμε με τα χέρια ώστε να βγουν όλα τα ζουμιά του. Έπειτα, μεταφέρουμε σε ένα μπολ και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει τελείως.

Αφού κρυώσει, προσθέτουμε μέσα το ελαιόλαδο, το χυμό λεμόνι, το σουμάκ, το αλάτι και το πιπέρι.

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΣΠΑΝΑΚΟΠΙΤΑΚΙΑ

Κόβουμε τη ζύμη σε μέγεθος αυγού, αλευρώνουμε ελαφρά την επιφάνεια εργασίας μας και με τη βοήθεια ενός πλάστη ανοίγουμε το κάθε ζυμαράκι σε στρογγυλό σχήμα πάχους 1 εκ.

Τοποθετούμε στο κέντρο του κάθε ζυμαριού 1 – 2 κ.σ. από τη γέμιση και κλείνουμε τις δύο άκρες του ζυμαριού «τσιμπώντας» τες μεταξύ τους και στη συνέχεια και την τρίτη άκρη ώστε να σχηματιστεί μία πυραμίδα.

Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα ζυμαράκια και τη γέμιση.

Κάθε σπανακοπιτάκι που τελειώνουμε το τοποθετούμε σε ένα λαδωμένο ταψί του φούρνου. Προσέχουμε κάθε σπανακοπιτάκι να έχει σφραγίσει καλά.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 βαθμούς στον αέρα και ψήνουμε για 20 – 25 λεπτά μέχρι τα σπανακοπιτάκια μας να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα.

Άρθρο
Συνταγή