Λιγκουίνι με καπνιστό σολομό και βότκα

Λιγκουίνι με καπνιστό σολομό και βότκα

  

00:15

 
Άτομα:
4
Εύκολο

Συστατικά

  • 500γρ. λιγκουίνι
  • 250γρ. καπνιστό σολομό
  • 50γρ. βούτυρο ΝΟΥΝΟΥ
  • 50ml. βότκα
  • 250ml. κρέμα γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ πλήρης
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • ½ μάτσο άνηθο ψιλοκομμένο
  • 100γρ. τυρί κρέμα
  • Ξύσμα από 2 λάιμ
  • αλάτι
  • τριμμένο πιπέρι

Γρήγορο φαγητό και νόστιμο που μας φέρνει στο στόμα μια αίσθηση φρεσκάδας.

00:15

 
Άτομα:
4
Εύκολο

Εκτέλεση

Εκτέλεση:

 

Βράζουμε τα λιγκουίνι σε αρκετό αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή. Μόλις βράσουν, τα σουρώνουμε και κρατάμε 200ml. από το νερό του βρασίματος.

Καίμε  μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το βούτυρο ΝΟΥΝΟΥ, το σολομό και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό μέχρι να πάρει χρώμα, ανακατεύοντας με μια κουτάλα.

Ρίχνουμε τη βότκα και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ. Μαγειρεύουμε για 2 λεπτά και προσθέτουμε το νερό από το βράσιμο και τα μακαρόνια. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να δέσει η σάλτσα μας.

Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνουμε το τυρί κρέμα, τον άνηθο, το φρέσκο κρεμμυδάκι, αλάτι, πιπέρι και το ξύσμα λάιμ. Ανακατεύουμε με μια τσιμπίδα και σερβίρουμε ζεστό σε πιάτα.

Άρθρο
Συνταγή