Μαγειρίτσα

Υπάρχει Πάσχα χωρίς μαγειρίτσα; Φυσικά και όχι! Παραδοσιακό φαγητό όπου τα φρέσκα μυρωδικά δίνουν ένα τέλειο άρωμα!

Με μια ματιά

ΜΕΡΙΔΕΣ
4
ΧΡΟΝΟΣ
20 λεπτά
ΔΥΣΚΟΛΙΑ
Μέτριο

Η συνταγή αυτή φτιάχτηκε με

Στιγμή που ανήκει η συνταγή

Υλικά

Για τη σούπα

1kg

αρνίσια συκωταριά

500γρ

φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

1

κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1

μάτσο άνηθο ψιλοκομμένο

200ml.

κρέμα γάλακτος NOYNOY πλήρης

1 ½ lt.

νερό ζεστό

50γρ.

βούτυρο NOYNOY

1

κύβο ζωμό βοδινού

100γρ.

ρύζι γλασέ

3

κρόκους

Χυμό

από 2-3 λεμόνια

Αλάτι

Πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής με απλά βήματα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1
  • Από την προηγούμενη μέρα πλένουμε τη συκωταριά (μαζί με τα πλεμόνια και τα γλυκάδια) και τη ζεματάμε για 10 λεπτά σε βραστό νερό. Την σουρώνουμε και την αφήνουμε να κρυώσει καλά.

Εκτέλεση για το αυγολέμονο:

2
  • Χτυπάμε με το σύρμα χειρός τους κρόκους σε ένα μπολ, προσθέτουμε τον χυμό των λεμονιών και λίγο ζεστό ζουμί από το φαγητό συνεχίζοντας το χτύπημα . Ρίχνουμε το αυγολέμονο στη μαγειρίτσα, βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά για 2-3 λεπτά μέχρι να πάρει μια βράση.
3
  • Σερβίρουμε στη σουπιέρα πασπαλίζοντας με άνηθο ψιλοκομμένο και φρεσκοκομμένο πιπέρι.
Δες τα υλικά

Δημιούργησε το δικό σου Βιβλίο Συνταγών

Τώρα έχεις τη δυνατότητα να δημιουργήσεις το δικό σου
Βιβλίο Συνταγών με τις αγαπημένες σου δημιουργίες, σε 3 μόλις βήματα!

Δημιουργία Online Cookbook

Αναζήτηση

Κεντρικό μενού