Μοσχαρίσια σουβλάκια σε δεντρολίβανο με pepper sauce

Μοσχαρίσια σουβλάκια σε δεντρολίβανο με pepper sauce

  

00:10

 
Άτομα:
9
Πολύ εύκολο

Συστατικά

  • 2 μοσχαρίσιες μπριζόλες, χωρίς κόκκαλο και κομμένες σε πλάγιες λεπτές φέτες 1 εκ.
  • 3 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. μουστάρδα, Dijon
  • 1 ½ κ.σ. σάλτσα σόγιας
  • 1 κ.γ. θυμάρι, μόνο τα φύλλα ψιλοκομμένα
  • ¼  κ.γ. πάπρικα, καπνιστή
  • 8-10 κλ. δενδρολίβανο
  • 100 ml ελαιόλαδο, +extra για το ψήσιμο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Για την pepper sauce:
  • 60 γρ. βούτυρο NOYNOY, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 100 ml κονιάκ
  • 100 ml ζωμό βοδινού
  • 100 ml κρέμα γάλακτος NOYNOY, light
  • ½ κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2-3 κ.σ. κόκκους πιπεριού
  • 1 πρέζα αλάτι

00:10

 
Άτομα:
9
Πολύ εύκολο

Εκτέλεση

  1. Για την pepper sauce: Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και το αφήνουμε να ζεσταθεί. Αφού ζεσταθεί, προσθέτουμε το βούτυρο ΝΟΥΝΟΥ και το αφήνουμε να λιώσει.

 

  1. Αφού λιώσει, προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε για 1-2 λεπτά, μέχρι να καραμελώσει.

 

  1. Έπειτα, σβήνουμε με το κονιάκ. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, ρίχνουμε τους κόκκους πιπεριού, το ζωμό και βράζουμε για περίπου 3 λεπτά.

 

  1. Αμέσως μετά, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ light και συνεχίζουμε το βράσιμο για 1-2 λεπτά ακόμα, μέχρι να δέσει η σάλτσα.

 

  1. Τέλος, αποσύρουμε την pepper sauce από τη φωτιά, προσθέτουμε το αλάτι, ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.

 

  1. Για τα σουβλάκια: Σε ένα μεγάλο βαθύ μπολ αδειάζουμε το μοσχάρι, τη μουστάρδα, το σκόρδο, τη σόγια, το θυμάρι, την πάπρικα, το ελαιόλαδο και τα αφήνουμε στο ψυγείο για 15 λεπτά, ώστε να μαριναριστεί το μοσχάρι.

 

  1. Μόλις περάσουν τα 15 λεπτά, αφαιρούμε τα φύλλα από τα κλωναράκια του δενδρολίβανου αφήνοντας μερικά στην κορυφή κι έπειτα, διπλώνουμε το μοσχάρι στη μέση και το περνάμε από τα κλωναράκια σαν σουβλάκι.

 

  1. Κατόπιν, τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο τα φυλλαράκια που αφήσαμε στις κορυφές των κλωναριών δεντρολίβανου.

 

  1. Στη συνέχεια, τοποθετούμε ένα σχαροτήγανο με λίγο ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και το αφήνουμε να ζεσταθεί. Αφού ζεσταθεί, αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε τα σουβλάκια από όλες τις πλευρές πολύ καλά, μέχρι να πάρουν χρώμα.

 

  1. Όταν είναι έτοιμα, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο από το δεντρολίβανο και σερβίρουμε τα μοσχαρίσια σουβλάκια με την pepper sauce.
Άρθρο
Συνταγή