Μουστοκούλουρα

Μουστοκούλουρα

  

00:20

 
Άτομα:
20
Εύκολο

Συστατικά

  • 1kg. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 80ml. νερό
  • 160ml. ελαιόλαδο
  • 250ml. πετιμέζι
  • 200γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 80ml. κόκκινο κρασί
  • 2κ.γ. χυμό λεμόνι
  • 1κ.σ. μπέικιν πάουντερ
  • ½ κ.γ. μαγειρική σόδα
  • ½ κ.σ. κανέλα σκόνη
  • 1κ.γ. γαρύφαλλο σκόνη
  • σουσάμι για το πασπάλισμα

Ποιος είπε ότι τα μουστοκούλουρα είναι δύσκολα; Τέλεια συνταγή για την περίοδο της νηστείας.

00:20

 
Άτομα:
20
Εύκολο

Εκτέλεση

Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, την κανέλα και το γαρύφαλλο μέσα σε ένα μπολ.

Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά και τα ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Αδειάζουμε το μείγμα με τα υγρά στο μπολ με το αλεύρι και πλάθουμε με τα χέρια μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη. Αυτό θα πάρει περίπου 10 λεπτά (την ίδια διαδικασία μπορούμε να την κάνουμε και στο μίξερ με το γάντζο).

Παίρνουμε 2 ταψιά του φούρνου και βάζουμε λαδόκολλα επάνω τους. Δημιουργούμε μπαλάκια 40γρ. το κάθε ένα και στη συνέχεια τα πλάθουμε σε σχήμα κορδόνι, μήκους 5 εκ. Ρίχνουμε λίγο σουσάμι στον πάγκο εργασίας, τοποθετούμε από πάνω τη ζύμη που έχουμε ανοίξει σε κορδόνι, και το γυρνάμε άλλες δύο φορές ώστε να κολλήσει το σουσάμι πάνω στη ζύμη και κλείνουμε σε στρογγυλό σχήμα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα για 20-25 λεπτά.

Μόλις ετοιμαστούν, τα αφήνουμε να κρυώσουν πάνω σε σχάρα και σερβίρουμε.