Μπισκότα red velvet με καραμέλα

Μπισκότα red velvet με καραμέλα

  

00:35

 
Άτομα:
10
Δύσκολο

Συστατικά

  • ΥΛΙΚΑ:
  • 200 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 21 γρ. Κακάο
  • 1 κ.γ. σόδα
  • ¼ κ.γ. Αλάτι
  • 115 γρ. Βούτυρο NOYNOY σε θερμοκρασία δωματίου
  • 150 γρ. Καστανή ζάχαρη
  • 50 γρ. Ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 αυγό μεγάλο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 15ml Γάλα ΝΟΥΝΟΥ Family Πλήρες
  • 2 κ.γ. Βανίλια εκχύλισμα
  • 1½ κ.σ. κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής σε πάστα
  • 100γρ. δάκρυα σοκολάτας
  • ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΑΜΕΛΑ:
  • 100 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 100 γρ. βούτυρο ΝΟΥΝΟΥ
  • 400γρ. εβαπορέ ΝΟΥΝΟΥ Γεύσεις Σπιτικές
  • λίγο χοντρό αλάτι

Μια συνταγή που θα τη λατρέψουν μικροί και μεγάλοι! Θα προλάβουν άραγε να φτάσουν στο τραπέζι;

00:35

 
Άτομα:
10
Δύσκολο

Εκτέλεση

 

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι, το κακάο, το αλάτι, τη σόδα, τα δάκρυα σοκολάτας και το αφήνουμε στην άκρη. Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το βούτυρο και το χτυπάμε για 1’ μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτουμε τις 2 ζάχαρες και στη συνέχεια το γάλα , το αυγό, και τη βανίλια και τα χτυπάμε για 3’. Στη συνέχεια προσθέτουμε το χρώμα ζαχαροπλαστικής και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να κοκκινήσει το μείγμα. Σιγά σιγά προσθέτουμε και το μείγμα του κακάο και χτυπάμε με το σύρμα για ακόμα λίγο μέχρι να ομογενοποιηθεί η ζύμη, τη σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα. Στη συνέχεια την αφαιρούμε από το ψυγείο. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα. Βάζουμε λαδόκολλα σε δύο ταψιά του φούρνου και κάνουμε μπαλάκια από τη ζύμη στο μέγεθος καρυδιού και τα τοποθετούμε πάνω στο ταψί, αφήνοντας λίγο κενό ανάμεσά τους. Ψήνουμε για 10’ και μόλις ψηθούν τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΑΜΕΛΑ:

 

Σ’ ένα κατσαρολάκι, βάζουμε την ζάχαρη και ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός σε μέτρια φωτιά, μέχρι να λιώσει. Στη συνέχεια ρίχνουμε το εβαπορέ ΝΟΥΝΟΥ Γεύσεις Σπιτικές ανακατεύοντας συνεχόμενα με το σύρμα χειρός και ρίχνουμε και λίγο αλάτι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο χαμηλό και αφήνουμε να σιγοβράσει για 15-20 λεπτά. Αδειάζουμε σε ένα μπολ και αφήνουμε να κρυώσει πάρα πολύ καλά.

 

ΣΥΝΘΕΣΗ ΓΛΥΚΟΥ:

 

Παίρνουμε ένα μπισκότο, τοποθετούμε στην κάτω μεριά μια γεμάτη κουταλιά καραμέλα και από πάνω σκεπάζουμε με άλλο ένα μπισκότο, ώστε να κάνουμε ένα sandwich. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα μπισκότα και την καραμέλα και σερβίρουμε.

Άρθρο
Συνταγή