Μπιφτέκια λαχανικών

Μπιφτέκια λαχανικών

  

00:30

 
Άτομα:
4
Μέτριο

Συστατικά

  • 2κ.σ. ελαιόλαδο για το ψήσιμο
  • 50γρ. βούτυρο ΝΟΥΝΟΥ
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 150γρ. μανιτάρια ψιλοκομμένα
  • 1 γλυκοπατάτα τριμμένη
  • 150γρ. βρασμένη κινόα
  • 1 μεγάλο παντζάρι τριμμένο
  • 1 αυγό χτυπημένο
  • 2κ.σ. κόλιανδρο ψιλοκομμένο
  • ξύσμα από 2 λάιμ
  • 4κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις και έξτρα για το πασπάλισμα
  • αλάτι και πιπέρι
  • Για το σερβίρισμα:
  • 250γρ. γιαούρτι ΝΟΥΝΟΥ Classic πλήρες
  • Χυμό από 1 λάιμ
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • ¼ μάτσο ψιλοκομμένο κόλιανδρο

Πολύ υγιεινό μπιφτέκι που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τα συνηθισμένα μπιφτέκια.

00:30

 
Άτομα:
4
Μέτριο

Εκτέλεση

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το βούτυρο ΝΟΥΝΟΥ σε μέτρια φωτιά.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα μανιτάρια, τη γλυκοπατάτα, το αλάτι, το πιπέρι και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά. Μόλις ετοιμαστούν, αδειάζουμε τα λαχανικά σε ένα μεγάλο μπολ και αφήνουμε  στην άκρη να κρυώσουν.

Στη συνέχεια βάζουμε σε ένα μπολ την κινόα, το παντζάρι, τον κόλιανδρο, το ξύσμα λάιμ, το αλεύρι, το αυγό και λίγο αλάτι και πιπέρι.

Αδειάζουμε το μείγμα με τα λαχανικά μέσα και ζυμώνουμε με τα χέρια μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι και βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά να σφίξει.

Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. Σχηματίζουμε με το μείγμα δίσκους διαμέτρου 6-7 εκατοστών και πάχους 3 εκατοστών.

Ψήνουμε (ρίχνοντας λίγο ελαιόλαδο στο τηγάνι) για 7 λεπτά την κάθε πλευρά του μπιφτεκιού μέχρι να πάρει σκούρο χρώμα.

Σερβίρουμε τα μπιφτέκια λαχανικών με το γιαούρτι ΝΟΥΝΟΥ με λάιμ.

 

Εκτέλεση για το γιαούρτι:

 

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το γιαούρτι ΝΟΥΝΟΥ, λίγο αλάτι, πιπέρι, τον κόλιανδρο και το χυμό λάιμ, ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και σερβίρουμε με τα μπιφτέκια λαχανικών.

Βήματα

Άρθρο
Συνταγή