Πανσέτα γεμιστή στο φούρνο

Πανσέτα γεμιστή στο φούρνο

  

04:15

 
Άτομα:
8
Εύκολο

Συστατικά

  • 2 Κιλά χοιρινή πανσέτα, χωρίς κόκκαλο με δέρμα
  • 150 γρ. Βούτυρο ΝΟΥΝΟΥ
  • 300 γρ. Τυρί gouda ΝΟΥΝΟΥ
  • 4 κλ. Θυμάρι, ψιλοκομμένο
  • 1 Πράσινο μήλο, κομμένο στα 4
  • 1 Πιπέρια Φλωρίνης, κομμένη σε χοντρά κομμάτια
  • 1 σκ. Σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 1 κ.γ. Πάπρικα, καπνιστή
  • Πιπέρι
  • Χοντρό αλάτι

Η πιο ζουμερή αλλά και τραγανή πανσέτα που έχετε δοκιμάσει!

04:15

 
Άτομα:
8
Εύκολο

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε το βούτυρο ΝΟΥΝΟΥ σε μία κατσαρόλα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και το λιώνουμε. Μόλις λιώσει το βούτυρο αφήνουμε την κατσαρόλα στην άκρη.
  2. Βάζουμε στο multi το μήλο, την πιπεριά, το σκόρδο, την πάπρικα και τα χτυπάμε μέχρι να διαλυθούν και να γίνουν μία πάστα. Αδειάζουμε την πάστα σε ένα μπολ και το αφήνουμε στην άκρη.
  3. Φοράμε γάντια μίας χρήσης. Παίρνουμε την πανσέτα και χαράζουμε το δέρμα της με ένα κοφτερό μαχαίρι δημιουργώντας σχήματα μικρού διαμαντιού.
  4. Αλείφουμε με το βούτυρο ΝΟΥΝΟΥ την πανσέτα και από τις δύο πλευρές και το αλατοπιπερώνουμε.
  5. Τοποθετούμε την πανσέτα στον πάγκο εργασίας με το δέρμα από την κάτω πλευρά. Απλώνουμε την πάστα σε όλη την επιφάνεια της πανσέτας και πασπαλίζουμε με θυμάρι ώστε να πάει παντού.
  6. Στη συνέχεια βάζουμε στο κέντρο της πανσέτας το τυρί gouda ΝΟΥΝΟΥ και την κλείνουμε σε σφιχτό ρολό. Δένουμε το ρόλο με σπάγκο μαγειρικής.
  7. Τοποθετούμε την πανσέτα  πάνω σε μια σχάρα με το δέρμα να κοιτάει προς τα πάνω και από κάτω βάζουμε ένα ταψί του φούρνου με νερό.
  8. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 230 βαθμούς σε αντιστάσεις πάνω – κάτω για 30 λεπτά μέχρι η πέτσα του χοιρινού να αποκτήσει κρούστα (να αρχίσει να σπάει).
  9. Στη συνέχεια αλλάζουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 170 βαθμούς στον αέρα και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 1 ½ ώρα.
  10. Αφαιρούμε από το φούρνο και σερβίρουμε ζεστό.