Σιφνέικη ρεβιθάδα

Σιφνέικη ρεβιθάδα

  

00:10

 
Άτομα:
5
Εύκολο

Συστατικά

  • 1kg. ρεβίθια αποφλοιωμένα, μουλιασμένα σε νερό για μια μέρα
  • 2 κρεμμύδια, κομμένα σε λεπτές κάθετες φέτες
  • 200ml. ελαιόλαδο
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 2 κλωνάρια δεντρολίβανο, μόνο τα φύλλα ψιλοκομμένα
  • Αλάτι χοντρό
  • Φρέσκο πιπέρι
  • Χυμό λεμονιού για σερβίρισμα

Νησιώτικη συνταγή που όταν τη δοκιμάσετε θα νομίζετε ότι τρώτε κρέας.

00:10

 
Άτομα:
5
Εύκολο

Εκτέλεση

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 140 βαθμούς στον αέρα.

Ξεπλένουμε τα ρεβίθια καλά. Τα βάζουμε σε μια γάστρα, προσθέτουμε τα κρεμμύδια, το λάδι, τα φύλλα δάφνης, το δεντρολίβανο, αλάτι, πιπέρι και νερό ίσα να σκεπάζει τα υλικά.

Σκεπάζουμε το σκεύος με το καπάκι και βάζουμε τα ρεβίθια να ψηθούν για περίπου 4 ώρες, μέχρι να χυλώσουν. Παρακολουθούμε το φαγητό κατά το ψήσιμο, μήπως χρειαστεί να προσθέσουμε επιπλέον καυτό νερό.

Βγάζουμε τα ρεβίθια από το φούρνο, διορθώνουμε το αλάτι, τα αφήνουμε να κρυώσουν για 10 λεπτά και σερβίρουμε με χυμό λεμονιού.