Σκιουφιχτά με λιαστή ντομάτα & πιπεριά Φλωρίνης

Σκιουφιχτά με λιαστή ντομάτα & πιπεριά Φλωρίνης

  

00:05

 
Άτομα:
3
Πολύ εύκολο

Συστατικά

  • 250 γρ. σκιουφιχτά
  • 200 ml κρέμα γάλακτος ΝOYNOY telia 3%
  • 100 γρ. τυρί κρέμα
  • 5 λιαστές ντομάτες, κομμένες σε λεπτές κάθετες φέτες
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης, κομμένη σε κυβάκια
  • 1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 2 κ.γ. θυμάρι, μόνο τα φύλλα ψιλοκομμένα +extra για το σερβίρισμα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ελαιόλαδο

00:05

 
Άτομα:
3
Πολύ εύκολο

Εκτέλεση

  1. Τοποθετούμε σε δυνατή φωτιά μια κατσαρόλα με νερό. Μόλις βράσει καλά, αλατίζουμε και προσθέτουμε τα σκιουφιχτά βράζοντας τα 2 λεπτά λιγότερο από το χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία, ώστε να βγουν al dente.

 

  1. Έπειτα, τοποθετούμε ένα μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά και το αφήνουμε να ζεσταθεί. Αφού ζεσταθεί, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο, την πιπεριά Φλωρίνης και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά.
  2. Αμέσως μετά, προσθέτουμε τη λιαστή ντομάτα, το θυμάρι και σοτάρουμε για ακόμα 1 λεπτό.

 

  1. Στη συνέχεια, ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ telia 3%, τα σκιουφιχτά, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε τη σάλτσα να δέσει.

 

 

  1. Κατόπιν, αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά, προσθέτουμε το τυρί κρέμα και ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

 

  1. Τέλος, προσθέτουμε τα σκιουφιχτά πασπαλίζοντας με λίγο θυμάρι.
Άρθρο
Συνταγή