Σοκολατένιες μπάρες με μέντα

Σοκολατένιες μπάρες με μέντα

  

00:10

 
Άτομα:
30
Εύκολο

Συστατικά

  • Υλικά για τη σοκολατένια βάση
  • 130 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 100 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική
  • 110 γρ. βούτυρο NOYNOY, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 360 γρ. ΝΟΥΝΟΥ Γεύσεις Σπιτικές
  • 150 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
  • Υλικά για τη στρώση μέντας
  • 130 γρ. ζάχαρη, άχνη
  • 110 γρ. βούτυρο NOYNOY, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κ.σ. νερό
  • ½ κ.γ. εκχύλισμα μέντας
  • 1 κ.γ. πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
  • Υλικά για την επικάλυψη
  • 6 κ.σ. βούτυρο NOYNOY
  • 150 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, ψιλοκομμένη

Ένα διαφορετικό ανοιξιάτικο γλύκισμα του οποίου η υφή και η γεύση θα σας ξετρελάνουν!

00:10

 
Άτομα:
30
Εύκολο

Εκτέλεση

Εκτέλεση για τη σοκολατένια βάση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα.

Σε ένα μικρό κατσαρολάκι αδειάζουμε το ΝΟΥΝΟΥ Γεύσεις Σπιτικές, τη σοκολάτα κουβερτούρα και τη λιώνουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά.

Μόλις λιώσει η σοκολάτα την αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

Αδειάζουμε τα υπόλοιπα υλικά για τη βάση σε ένα μεγάλο μπολ και τα ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός.

Αδειάζουμε σιγά σιγά τη λιωμένη σοκολάτα μέσα στο μπολ και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα.

Βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε με κακάο την επιφάνεια ενός ορθογώνιου πυρίμαχου σκεύους διαστάσεων 15 x 25.

Αδειάζουμε μέσα το μείγμα και ψήνουμε για 25 – 30 λεπτά.

Μόλις ετοιμαστεί αφήνουμε τη σοκολατένια βάση να κρυώσει πάρα πολύ καλά.

Εκτέλεση για τη στρώση μέντας

Αδειάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα της μέντας πάνω από τη σοκολατένια βάση και βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για 10 λεπτά.

Παράλληλα λιώνουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο με τη μέθοδο μπεν μαρί, αφαιρούμε το γλυκό από το ψυγείο, πασπαλίζουμε από πάνω με τη λιωμένη σοκολάτα, κόβουμε σε κύβους και σερβίρουμε.

Χρόνος εκτέλεσης: 30 λεπτά

Άρθρο
Συνταγή