Σουφλέ λαχανικών με πολύχρωμα ζυμαρικά

Σουφλέ λαχανικών με πολύχρωμα ζυμαρικά

  

01:35

 
Άτομα:
6
Εύκολο

Συστατικά

  • 250 γρ. πένες, πολύχρωμες, βρασμένες
  • 100 γρ. μπρόκολο
  • 100 γρ. καρότο, κομμένο σε λεπτές ροδέλες
  • 4 λευκά μανιτάρια, κομμένα σε κάθετες φέτες
  • ½ πράσινη πιπεριά, κομμένη σε λεπτές κάθετες φέτες
  • ½ κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε λεπτές κάθετες φέτες
  • ½ κίτρινη πιπεριά, κομμένη σε λεπτές κάθετες φέτες
  • 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • ½ κ.γ. πάπρικα καπνιστή σε σκόνη
  • ¼ κ.γ. κάρυ
  • ½ κ.γ. δυόσμο ξερό
  • 2 κ.σ. τζίντζερ φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 400 ml. κρέμα γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ πλήρης
  • 160 γρ. ΝΟΥΝΟΥ Cheese Mix και 100 γρ. έξτρα για το πασπάλισμα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ελαιόλαδο

Εύκολος και απολαυστικός τρόπος για να φάνε λαχανικά οι μικροί μας φίλοι

01:35

 
Άτομα:
6
Εύκολο

Εκτέλεση

1. Βάζουμε μία μεγάλη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, τη γεμίζουμε με νερό και το αφήνουμε να βράσει. Κόβουμε τα μπρόκολα σε μικρά μπουκετάκια και τα ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα.

2. Στη συνέχεια προσθέτουμε το καρότο και βράζουμε όλα τα λαχανικά για 7-8 λεπτά περίπου (να κρατάνε ελαφρώς). Μόλις είναι έτοιμα, τα σουρώνουμε και τα μεταφέρουμε σε ένα βαθύ μπολ το οποίο έχουμε γεμίσει με πάγο. Αφήνουμε το μπολ στην άκρη.

3. Βάζουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, το αφήνουμε να κάψει, ρίχνουμε μέσα το κρεμμύδι και το σοτάρουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να καραμελώσει.

4. Στη συνέχεια ρίχνουμε τις πιπεριές, το τζίντερ, το σκόρδο, τα μανιτάρια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 3-4 λεπτά ακόμη μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε. Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και το αφήνουμε στην άκρη.

5. Βάζουμε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε μέσα την κρέμα γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ και την αφήνουμε μέχρι να πάρει μία βράση. Μόλις πάρει μία βράση αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνουμε μέσα το ΝΟΥΝΟΥ Cheese Mix, αλάτι, πιπέρι και με τη βοήθεια ενός σύρματος χειρός ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί το τυρί. Αφήνουμε την κατσαρόλα στη άκρη.

6. Σύνθεση πιάτου: Αδειάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ τα λαχανικά αφού πρώτα τα σουρώσουμε, τα λαχανικά που έχουμε σοτάρει, τις πένες, το μείγμα με κρέμα γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ πλήρης και ΝΟΥΝΟΥ Cheese Mix και με μία κουτάλα ανακατεύουμε πολύ καλά.

7. Διορθώνουμε το αλατοπίπερο, αδειάζουμε το περιεχόμενο του μπολ σε ένα πυρίμαχο ορθογώνιο σκεύος 25x30 εκ. και πασπαλίζουμε όλη την επιφάνεια του με το υπόλοιπο ΝΟΥΝΟΥ Cheese Mix. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για 45 - 50 λεπτά.

8. Μόλις είναι έτοιμο αφαιρούμε το ταψί από το φούρνο, το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει ελαφρώς, κόβουμε και σερβίρουμε.

Άρθρο
Συνταγή