ΤΙΡΑΜΙΣΟΥ

ΤΙΡΑΜΙΣΟΥ

  

00:55

 
Άτομα:
6
Μέτριο

Συστατικά

  • 6 κρόκοι αυγών
  • 100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 180 ml ΝΟΥΝΟΥ Family Πλήρες
  • 300 ml. κρεμά γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ πλήρης
  • ½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • ½ κιλό τυρί μασκαρπόνε
  • 60 ml. καφές εσπρέσο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 κ.σ. ρούμι
  • 2 συσκευασίες έτοιμα σαβαγιάρ   
  • 1 κ.σ. κακάο

Ιταλικό γλυκό στο οποίο κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί!

00:55

 
Άτομα:
6
Μέτριο

Εκτέλεση

Σε μπολ ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός τους κρόκους αυγού και τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν τα αυγά.

Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μικρό κατσαρολάκι και προσθέτουμε σε αυτό το ΝΟΥΝΟΥ Family Πλήρες.

Μαγειρεύουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα χειρός, για 2 – 3 λεπτά μέχρι το μείγμα να ξεκινήσει να δένει.

Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μεγάλο μπολ, το σκεπάζουμε με διαφανή μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα ώστε να κρυώσει τελείως.

Στον κάδο του μίξερ αδειάζουμε την κρέμα γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ και το εκχύλισμα βανίλιας και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα με σύρμα μέχρι να γίνει μία ελαφριά σαντιγί.

Αφού κρυώσει το μείγμα γάλακτος , το βγάζουμε από το ψυγείο και ανακατεύουμε μέσα σε αυτό το τυρί μασκαρπόνε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα και το αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε τον καφέ με το ρούμι.

Κόβουμε τα σαβαγιάρ στη μέση και τα βουτάμε μέσα στο μείγμα του καφέ.

Στη συνέχεια τοποθετούμε τα μισά σαβαγιάρ στον πάτο ενός ορθογώνιου σκεύους 18 * 28 εκ.

Απλώνουμε από πάνω τους το μισό μείγμα του μασκαρπόνε και στη συνέχεια απλώνουμε πάνω από αυτό τη μισή σαντιγί.

Έπειτα προσθέτουμε από πάνω τα υπόλοιπα σαβαγιάρ, το υπόλοιπο μείγμα μασκαρπόνε, την υπόλοιπη σαντιγί και πασπαλίζουμε με το κακάο.

Καλύπτουμε το σκεύος με μία διαφανή μεμβράνη, το βάζουμε στο ψυγείο για 4 – 6 ώρες μέχρι να δέσει το γλυκό και σερβίρουμε.