Τάρτα με γεύση καρμπονάρα

Τάρτα με γεύση καρμπονάρα

  

01:55

 
Άτομα:
6
Εύκολο

Συστατικά

  • Υλικά για την τάρτα:
  • 250 γρ. Αλεύρι γ.ο.χ
  • 100 γρ. Βούτυρο ΝΟΥΝΟΥ, παγωμένο & κομμένο σε κύβους
  • 60 ml. Nερό
  • 1 Πρέζα αλάτι
  • 2 Κρόκους (ο ένας για το άλειμμα της ζύμης)
  • Υλικά για τη γέμιση:
  • 300 γρ. Καπνιστό μπέικον, κομμένο σε μικρά κυβάκια
  • 300 γρ. Λευκά μανιτάρια, κομμένα στα 4
  • 50 γρ. Παρμεζάνα, τριμμένη
  • 1 κ.γ. Πάπρικα, γλυκιά
  • 2 κ.σ. Μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ Σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
  • 2 μέτρια αυγά
  • 150 ml. Κρέμα γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ πλήρης
  • 200 ml. Γάλα ΝΟΥΝΟΥ Family, πλήρες
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Ο απόλυτος γευστικός συνδυασμός σε μια απολαυστική τάρτα!

01:55

 
Άτομα:
6
Εύκολο

Εκτέλεση

1. Εκτέλεση για τη ζύμη: Βάζουμε το αλεύρι, το αλάτι και το βούτυρο σε ένα μεγάλο μπολ. Φοράμε γάντια μιας χρήσης και αρχίζουμε να τρίβουμε το βούτυρο ΝΟΥΝΟΥ με το αλεύρι με τα χέρια μας μέχρι το μείγμα να μοιάζει με ψίχουλα.

 

2. Έπειτα ρίχνουμε το νερό και τον 1 κρόκο και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει ένα ζυμάρι. Πλάθουμε το ζυμάρι σε σχήμα δίσκου, το τυλίγουμε με διαφανή μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.

 

3. Μόλις είναι έτοιμο παίρνουμε δυο λαδόκολλες, τις αλευρώνουμε και αρχίζουμε ν’ ανοίγουμε τη ζύμη μ’ έναν πλάστη αφού πρώτα την τοποθετήσουμε ανάμεσα στις δύο αλευρωμένες λαδόκολλες. Αν δούμε ότι κολλάει το ζυμάρι ρίχνουμε ακόμα λίγο αλεύρι.

 

4. Αλευρoβουτυρώνουμε μία στρογγυλή  φόρμα για κέικ 26 εκ. με αποσπώμενη βάση και τοποθετούμε τη ζύμη από πάνω. Πατάμε καλά ώστε να κολλήσει η ζύμη στο σκεύος και τρυπάμε όλη την επιφάνεια του πάτου με ένα πιρούνι.

 

5. Απλώνουμε δύο φύλλα μεμβράνης σταυρωτά πάνω από τη ζύμη και ρίχνουμε φασόλια ή φακές ώστε να καλύψουν τον πάτο. Αυτό το κάνουμε για να δημιουργήσουμε βάρος. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς στον αέρα για 30 λεπτά.

 

6. Έπειτα βγάζουμε την τάρτα από το φούρνο, αφαιρούμε το βάρος, αλείφουμε με ένα πινέλο τον άλλον κρόκο που έχουμε αραιώσει με λίγο νερό και ξαναψήνουμε στους 180 βαθμούς στον αέρα μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα. Μόλις ετοιμαστεί αφήνουμε στην άκρη.

 

7. Εκτέλεση για τη γέμιση: Ζεσταίνουμε ένα βαθύ τηγάνι σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και έπειτα το μπέικον. Το σοτάρουμε για 2 λεπτά και στη συνέχεια ρίχνουμε τα μανιτάρια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά ακόμα. Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά, ρίχνουμε μέσα το μαϊντανό και το σχοινόπρασο, ανακατεύουμε κα το αφήνουμε στην άκρη.

 

8. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το γάλα ΝΟΥΝΟΥ Family, την κρέμα γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ, τα αυγά, αλάτι, πιπέρι και τα ανακατεύουμε όλα μαζί πολύ καλά με τη βοήθεια ενός σύρματος χειρός μέχρι να ομογενοποιηθούν.

 

9. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς στον αέρα.

 

10. Αδειάζουμε τη γέμιση από το τηγάνι μέσα στην τάρτα, τη βάζουμε στο φούρνο και έπειτα περιχύνουμε προσεκτικά πάνω στην τάρτα το μείγμα με τα αυγά. Ψήνουμε για 1 - 1,5 ώρα στους 160 βαθμούς στον αέρα μέχρι να χρυσαφίσει η τάρτα.

 

11. Αφήνουμε να κρυώσει 20 λεπτά, κόβουμε και σερβίρουμε.