Τούρτα σοκολάτας με κάστανο

Τούρτα σοκολάτας με κάστανο

  

00:30

 
Άτομα:
10
Μέτριο

Συστατικά

  • 180 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
  • 35 γρ. κακάο, κοσκινισμένο
  • 410 ml νερό, βραστό
  • 250 γρ. βούτυρο ΝΟΥΝΟΥ, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 4 αυγά, medium
  • 440 ζάχαρη, μαύρη
  • 180 γρ. ΝΟΥΝΟΥ Γεύσεις Σπιτικές
  • 200 γρ. αλεύρι, που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κ.γ. μαγειρική σόδα
  • 150 γρ. αλεύρι, γ.ο.χ.
  • Για την κρέμα κάστανο: 600 ml κρέμα γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ, πλήρης, 700 γρ. πουρέ κάστανο (https://www.stronoumetrapezi.gr/Συνταγή/Ελληνική/Τσουρέκι-με-κάστανα-και-λευκή-σοκολάτα)
  • Για το σερβίρισμα: 80 γρ.σοκολάτα κουβερτούρα, τριμμένη, 160 γρ. φιλέ αμυγδάλου, καβουρδισμένο

00:30

 
Άτομα:
10
Μέτριο

Εκτέλεση

Προετοιμασία & Εκτέλεση

  1. Τοποθετούμε ένα βαθύ κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά, αδειάζουμε μέσα το βραστό νερό και το κακάο και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να διαλυθεί το κακάο. Έπειτα, ρίχνουμε το ΝΟΥΝΟΥ Γεύσεις Σπιτικές, την κουβερτούρα και ανακατεύουμε ξανά μέχρι να διαλυθεί και αυτή. Σιγοβράζουμε για 8-10 λεπτά, μέχρι να πήξει το μείγμα.
  2. Στη συνέχεια, αποσύρουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη για να κρυώσει τελείως.
  3. Αμέσως μετά, αδειάζουμε σε ένα μπολ τα 2 αλεύρια, τη σόδα και τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
  4. Παράλληλα, στον κάδο του μίξερ αδειάζουμε το βούτυρο ΝΟΥΝΟΥ, τη ζάχαρη και χτυπάμε με το φτερό σε δυνατή ταχύτητα, μέχρι να το βούτυρο να αφρατέψει. Ύστερα, ρίχνουμε τα αυγά ένα-ένα περιμένοντας να απορροφηθεί το πρώτο πριν ρίξουμε το δεύτερο.
  5. Μόλις απορροφηθεί και το τελευταίο αυγό, ρίχνουμε το εκχύλισμα βανίλιας και το μείγμα με τη σοκολάτα. Μόλις ομογενοποιηθούν τα παραπάνω, ρίχνουμε το μείγμα με τα αλεύρια.
  6. Όταν ομογενοποιηθεί το μείγμα, αποσύρουμε τον κάδο από το μίξερ, λαδώνουμε και πασπαλίζουμε με κακάο 2 στρογγυλές φόρμες για κέικ διαμέτρου 20εκ. και μοιράζουμε μέσα το μείγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C στον αέρα για 1 ώρα και 90 λεπτά.
  7. Μόλις ψηθούν τα παντεσπάνια, αποσύρουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρώς. Έπειτα, τα ξεφορμάρουμε πάνω σε μία σχάρα και τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς.
  8. Εκτέλεση για την κρέμα κάστανο: Αδειάζουμε την κρέμα γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ στον κάδο του μίξερ και τη χτυπάμε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να γίνει σαντιγί.
  9. Αποσύρουμε τον κάδο από το μίξερ, ρίχνουμε μέσα τον πουρέ κάστανο, ανακατεύουμε απαλά με μία σπάτουλα ζαχαροπλαστικής μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και αφήνουμε στην άκρη.
  10. Για τη σύνθεση της τούρτας: Μόλις κρυώσουν τα παντεσπάνια, τα κόβουμε με ένα ίσιο μαχαίρι στη μέση δημιουργώντας 4 ίσα κομμάτια.
  11. Έπειτα, τοποθετούμε το ένα από τα παντεσπάνια στο σκεύος που θα σερβίρουμε, ρίχνουμε από πάνω λίγη από την κρέμα κάστανου και την απλώνουμε ομοιόμορφα με μία σπάτουλα ζαχαροπλαστικής σε όλη την επιφάνεια του παντεσπανιού. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και για τα υπόλοιπα παντεσπάνια.
  12. Μόλις τοποθετήσουμε και το τελευταίο παντεσπάνι, αδειάζουμε όλη την κρέμα κάστανου και με μία σπάτουλα ζαχαροπλαστικής καλύπτουμε όλη την τούρτα, τόσο στην κορυφή της, όσο και στα πλάγια.
  13. Τέλος, πασπαλίζουμε με την κουβερτούρα και το φιλέ αμυγδάλου την τούρτα, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.