Τρουφάκια

Τρουφάκια

  

00:20

 
Άτομα:
Εύκολο

Συστατικά

  • ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΡΟΥΦΑΚΙΑ:
  • 150 ml. Κρέμα γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ πλήρης
  • 50 γρ. Βούτυρο ΝΟΥΝΟΥ
  • 300 γρ. Σοκολάτα κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
  • 30 γρ. Φουντούκια, καβουρδισμένα και πολύ ψιλοκομμένα
  • ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ:
  • 220 γρ. Φουντούκια θρυμματισμένα
  • 100 γρ. Ζάχαρη κρυσταλλική
  • 200 γρ. Σοκολάτα κουβερτούρα γάλακτος, λιωμένη  

Δε θα χρειαστεί ποτέ ξανά να αγοράσετε έτοιμα τρουφάκια γιατί με λίγα υλικά μπορείτε να φτιάξετε τα πιο νόστιμα σπιτικά δικά σας τρουφάκια!

00:20

 
Άτομα:
Εύκολο

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τη σοκολάτα κουβερτούρα, το βούτυρο ΝΟΥΝΟΥ και την κρέμα γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ.

Σκεπάζουμε με διαφανή μεμβράνη το μπολ και το βάζουμε στο φούρνο μικροκυμάτων στα 700 watt για 2 λεπτά.

Σε περίπτωση που δεν έχουμε φούρνο μικροκυμάτων μπορούμε να λιώσουμε τη σοκολάτα με τη μέθοδο μπεν-μαρί.

Αφαιρούμε το μπολ από το φούρνο μικροκυμάτων και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Στη συνέχεια ρίχνουμε τα φουντούκια και ανακατεύουμε ξανά.

Σκεπάζουμε πάλι το μπολ με μία διαφανή μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για 1 – 1 ½  ώρα.

Μερίδες: 15–20 τμχ.

Χρόνος εκτέλεσης: 1½ ώρα 

 

Βήματα

Άρθρο
Συνταγή