Ψητή γαλοπούλα με φασκόμηλο και λεμόνι

Ψητή γαλοπούλα με φασκόμηλο και λεμόνι

  

04:00

 
Άτομα:
10
Εύκολο

Συστατικά

  • 1 Γαλοπούλα, 5 κιλά, χωρίς τα εντόσθια
  • 1 μάτσο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 300 γρ. βούτυρο ΝΟΥΝΟΥ, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 4 μικρά καρότα, κομμένα οριζόντια στα 4
  • 2 στικ σέλερι, κομμένα σε χοντρές κάθετες φέτες
  • 2 μεσαία κρεμμύδια, κομμένα στα 4
  • 7 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 200 ml. ζωμό κοτόπουλου
  • 3 μεγάλες σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 20 φύλλα φρέσκο ​​φασκόμηλο, ψιλοκομμένα
  • Χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι

Η πιο νόστιμη συνταγή για ζουμερή και γεμάτη αρώματα γαλοπούλα!

04:00

 
Άτομα:
10
Εύκολο

Εκτέλεση

1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 βαθμούς στον αέρα.

2. Με ένα απορροφητικό χαρτί ταμπονάρουμε όλη τη γαλοπούλα ώστε να φύγει η υγρασία.

3. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το βούτυρο ΝΟΥΝΟΥ, το μαϊντανό, τα σκόρδα, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού, αλάτι, πιπέρι, ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και το αφήνουμε στην άκρη.

4. Ξεκολλάμε την πέτσα από το κρέας και πολύ προσεκτικά απλώνουμε κάτω από το δέρμα της γαλοπούλας το μείγμα του βουτύρου ώστε να πάει παντού.

5. Αλείφουμε το δέρμα της γαλοπούλας με το ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι.

6. Βάζουμε τα καρότα, το σέλινο και τα κρεμμύδια σε ένα μεταλλικό ταψάκι ψησίματος και μεταφέρουμε τη γαλοπούλα σε μία σχάρα πάνω από τα λαχανικά (γυρνάμε τις φτερούγες κάτω από το σώμα της γαλοπούλας ώστε να μην καούν κατά τη διάρκεια του ψησίματος).

Άρθρο
Συνταγή