Charlotte με μους σοκολάτας & πορτοκάλι

Charlotte με μους σοκολάτας & πορτοκάλι

  

00:10

 
Άτομα:
9
Πολύ εύκολο

Συστατικά

  • 550 γρ. τυρί κρέμα, παγωμένο
  • 200 γρ. δάκρυα σοκολάτας
  • 30 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 480 ml κρέμα γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ, πλήρης
  • 30-35 τμχ σαβαγιάρ
  • Ξύσμα από ½ πορτοκάλι
  • Για το σιρόπι:
  • 500 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική
  • 100 ml νερό
  • Για το σερβίρισμα:
  • Blackberries
  • Blueberries
  • Φράουλες

00:10

 
Άτομα:
9
Πολύ εύκολο

Εκτέλεση

  1. Τοποθετούμε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το νερό, τη ζάχαρη και τα αφήνουμε να βράσουν για 5 λεπτά, μέχρι να δέσει το σιρόπι. Μόλις είναι έτοιμο, το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει τελείως.

 

  1. Στη συνέχεια, παίρνουμε ένα-ένα τα σαβαγιάρ και τα βουτάμε ελαφρώς στο κρύο σιρόπι από την πλευρά, που δεν έχουν ζάχαρη προσέχοντας να μη διαλυθούν.

 

  1. Αμέσως μετά, απλώνουμε μερικά σαβαγιάρ στον πάτο μιας στρογγυλής φόρμας για κέικ με αποσπώμενη βάση διαμέτρου 25 εκ., ώστε η πλευρά των σαβαγιάρ με τη ζάχαρη να κοιτάει προς τα πάνω και να καλυφθεί πλήρως η επιφάνεια. Έπειτα, τοποθετούμε τα υπόλοιπα σαβαγιάρ σε όρθια θέση περιμετρικά προσέχοντας η πλευρά με τη ζάχαρη να εφάπτεται με το τοίχωμα της φόρμας.

 

  1. Για την κρέμα: Αδειάζουμε τα δάκρυα σοκολάτας σε ένα μπολ. Κατόπιν, τοποθετούμε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε τα 80 ml κρέμας γάλακτος και την αφήνουμε να ζεσταθεί. Μόλις ζεσταθεί, προσθέτουμε τη σοκολάτα και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι, μέχρι να λιώσει. Αφήνουμε τη γκανάζ στην άκρη να κρυώσει τελείως.

 

  1. Κατόπιν, στον κάδο του μίξερ αδειάζουμε το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη, το ξύσμα πορτοκαλιού και τα χτυπάμε με το σύρμα σε μέτρια ταχύτητα για 2 λεπτά, μέχρι να γίνουν μία λεία κρέμα.

 

  1. Ύστερα, προσθέτουμε τα υπόλοιπα 400 ml κρέμας γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ και συνεχίζουμε το χτύπημα, μέχρι το μείγμα να γίνει μία σφιχτή σαντιγί.

 

  1. Μόλις είναι έτοιμη η σαντιγί, αποσύρουμε τον κάδο από το μίξερ, προσθέτουμε το μείγμα λιωμένης σοκολάτας και ανακατεύουμε απαλά με μία σπάτουλα ζαχαροπλαστικής.

 

  1. Έπειτα, αδειάζουμε την κρέμα μέσα στη βάση και μεταφέρουμε το γλυκό στο ψυγείο για 5 ώρες, ώστε να σφίξει.

 

  1. Αφού σφίξει, ξεφορμάρουμε την τούρτα, τη διακοσμούμε με blackberries, blueberries και φράουλες, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
Άρθρο
Συνταγή