Pizza με κρέμα παρμεζάνας με ζαμπόν & μπέικον

Pizza με κρέμα παρμεζάνας με ζαμπόν & μπέικον

  

00:55

 
Άτομα:
6
Εύκολο

Συστατικά

  • Υλικά για τη ζύμη:
  • 600 γρ. Αλεύρι, σκληρό
  • 1 κ.γ. Zάχαρη, κρυσταλλική
  • 1 Φακελάκι μαγιά
  • 2 κ.γ. Αλάτι
  • 360 ml Νερό
  • 2 κ.σ. Ελαιόλαδο & έξτρα για το άλειμμα του σκεύους
  •                                                    
  • Υλικά για τη σάλτσα:
  • 330 ml Κρέμα Γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ
  • 100 γρ. Παρμεζάνα, τριμμένη
  • 1 κ.γ. Πελτέ ντομάτας
  • ½ κ.γ. Πάπρικα γλυκιά ή καπνιστή
  • Αλάτι
  • Πιπέρι 
  • Υλικά για την πίτσα:
  • Ζαμπόν
  • Μπέικον
  • Τυρί Gouda ΝΟΥΝΟΥ τριμμένο
  • Ελαιόλαδο

Μια εύκολη, γρήγορη και πεντανόστιμη συνταγή για πίτσα που θα αγαπήσετε!

00:55

 
Άτομα:
6
Εύκολο

Εκτέλεση

1. Εκτέλεση για τη ζύμη της πίτσας: Σε ένα μπολ προσθέτουμε τη μαγιά, τη ζάχαρη και το νερό και ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα για 5 λεπτά να φουσκώσει.

2. Στον κάδο του μίξερ ανακατεύουμε το αλεύρι με το λάδι και το αλάτι.

3. Αδειάζουμε μέσα στον κάδο και το μείγμα της μαγιάς και ζυμώνουμε με το γάντζο σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα μέχρι να γίνει μία μαλακή και ομογενοποιημένη ζύμη.

4. Μεταφέρουμε τη ζύμη σε ένα λαδωμένο μπολ, το σκεπάζουμε με διαφανής μεμβράνη και το αφήνουμε να φουσκώσει για μία με μιάμιση ώρα.

5. Μόλις φουσκώσει το ζυμάρι το χωρίζουμε σε 6 ίσα μέρη, τα κάνουμε μπαλάκια και σε μία αλευρωμένη επιφάνεια τα ανοίγουμε σε στρογγυλό σχήμα με ένα πλάστη.

6. Εκτέλεση για τη σάλτσα: Βάζουμε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ρίχνουμε όλα τα υλικά εκτός από την παρμεζάνα και τα αφήνουμε μέχρι να πάρουν βράση. Μόλις βράσουν, αποσύρουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά, προσθέτουμε την παρμεζάνα και ανακατεύουμε.

7. Σύνθεση πίτσας : Βάζουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο. Στη συνέχεια τοποθετούμε τη ζύμη που έχουμε ανοίξει με τον πλάστη και την αφήνουμε να τηγανιστεί μέχρι να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα.

8. Μόλις χρυσαφίσει η μία πλευρά, γυρνάμε τη ζύμη από την άλλη πλευρά, παίρνουμε κουταλιές από τη σάλτσα και τις απλώνουμε στην επιφάνεια της, προσθέτουμε το ζαμπόν, το μπέικον και τελειώνουμε με τυρί. Μόλις το τυρί λιώσει εντελώς, αποσύρουμε από τη τηγάνι.

9. Θα επαναλάβουμε την ίδια διαδικασία για όλα τα μέρη της ζύμης.

10. Σερβίρουμε ζεστές.

Άρθρο
Συνταγή