Πίτσα με πλούσια κρέμα τυριού, τοματίνια, ρίγανη και κρεμμύδι

Πίτσα με πλούσια κρέμα τυριού, τοματίνια, ρίγανη και κρεμμύδι

  

01:20

 
Άτομα:
3
Εύκολο

Συστατικά

  • Υλικά για την πίτσα
  • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 300 ml νερό
  • 25 γρ. νωπή μαγιά
  • 1 κουτ. του γλυκού ζάχαρη
  • 1 κουτ. του γλυκού αλάτι
  • Υλικά για τη σάλτσα
  • 500 ml ΝΟΥΝΟΥ Κρέμα Γάλακτος light
  • 200 γρ. τυρί (της αρεσκείας σας), τριμμένο
  • ½ κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 40 γρ. ΝΟΥΝΟΥ Βούτυρο
  • 100 γρ. τοματίνια τσέρυ, κομμένα στη μέση
  • 1 κουτ. της σούπας ρίγανη φρέσκια
  • Φρεσκοτριμμένο αλάτι, πιπέρι

Μια κλασσική συνταγή για πίτσα εμπλουτισμένη με κρέμα, τυρί και τη μοναδική, γλυκιά γεύση των τοματινιών, που θα σας συναρπάσει!

01:20

 
Άτομα:
3
Εύκολο

Εκτέλεση

Σε μία κατσαρόλα σοτάρουμε σε ΝΟΥΝΟΥ Βούτυρο το κρεμμύδι, μέχρι να ροδίσει. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τη ΝΟΥΝΟΥ Κρέμα Γάλακτος light. 

Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία, πασπαλίζουμε με το τυρί και ανακατεύουμε, μέχρι να δημιουργήσουμε μία παχύρρευστη κρέμα τυριού. 

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη και το αλάτι. Σε ένα δεύτερο μπολ διαλύουμε το ελαιόλαδο, τη μαγιά και το νερό. 

Ρίχνουμε τα υγρά στα στερεά και πλάθουμε, μέχρι να δημιουργήσουμε μία σφιχτή ζύμη. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 1 ώρα και. στη συνέχεια. την ανοίγουμε με ένα πλάστη, δίνοντας το σχήμα που επιθυμούμε. Tην τοποθετούμε σε ένα λαδωμένο ταψί. 

Τρυπάμε την ζύμη με ένα πιρούνι, την αφήνουμε να φουσκώσει μέχρι να διπλασιάσει τον όγκο της και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 10 λεπτά. Μόλις ετοιμαστεί, βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο.

Με μία κουτάλα καλύπτουμε την επιφάνειά της με την κρέμα τυριού, γαρνίρουμε τα τοματίνια και ξαναψήνουμε για 10 λεπτά, μέχρι να ροδίσει και η επιφάνειά της. 
Βγάζουμε ξανά την πίτσα από το φούρνο, πασπαλίζουμε με τη ρίγανη και, αν θέλουμε προσθέτουμε και φύλλα φρέσκου βασιλικού.

Κόβουμε σε κομμάτια και είμαστε έτοιμοι για το σερβίρισμα. 

Άρθρο
Συνταγή