Ριζότο με παρμεζάνα

Ριζότο με παρμεζάνα

  

00:25

 
Άτομα:
3
Εύκολο

Συστατικά

  • 320 γρ. ρύζι αρμπόριο
  • 320 ml λευκό ξηρό κρασί
  • 640 ml ζωμού
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελ. σκόρδο
  • 1 φύλλο δάφνης
  • Φρεσκοτριμμένο αλάτι, πιπέρι
  • 100 ml NOYNOY télia! 3%
  • 50 γρ. ΝΟΥΝΟΥ Βούτυρο
  • 150 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 50 ml ελαιόλαδο

Ένα πετυχημένο ριζότο θέλει σωστό χύλωμα, πλούσια γεύση και δημιουργικότητα στα υλικά. Προσθέτοντας, μάλιστα, μια πινελιά κρέμας και πεντανόστιμη παρμεζάνα, γίνεται μια αγαπημένη συνταγή που όλοι θα λατρέψουμε!

00:25

 
Άτομα:
3
Εύκολο

Εκτέλεση

Σε μία ρηχή, πλατιά κατσαρόλα σοτάρουμε σε ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο, μέχρι να ροδίσουν. Προσθέτουμε το ρύζι και τα σοτάρουμε μαζί. 

Σβήνουμε με το κρασί, ανακατεύοντας με σπάτουλα σε υψηλή θερμοκρασία μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά. Μόλις εξατμιστούν, προσθέτουμε το δεύτερο μέρος υγρών, και ενεργοποιούμε τον βρασμό. 

Μόλις βράσουν, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και ανακατεύουμε σταθερά, μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά. Αφού εξατμιστούν, προσθέτουμε το τρίτο μέρος και ενεργοποιούμε τον βρασμό. 

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε σταθερά, μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά. Προσθέτουμε το ΝΟΥΝΟΥ Βούτυρο, τη NOYNOY télia! 3% και την παρμεζάνα και ανακατεύουμε, μέχρι το μείγμα να χυλώσει.

Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το φύλλο δάφνης και σερβίρουμε γρήγορα, όσο είναι ζεστό.
 

Άρθρο
Συνταγή