Ριζότο πριμαβέρα με καροτάκια, μπρόκολο, σπανάκι, καλαμπόκι και σάλτσα κρασιού

Ριζότο πριμαβέρα με καροτάκια, μπρόκολο, σπανάκι, καλαμπόκι και σάλτσα κρασιού

  

00:30

 
Άτομα:
4
Εύκολο

Συστατικά

  • 250 γρ. ρύζι αρμπόριο
  • 500 ml νερό ή ζωμό
  • 250 ml κρασί λευκό
  • ½ κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
  • ½ καρότο, κομμένο σε μικρούς κύβους
  • 100 γρ. μπρόκολο, κομμένο σε μικρά μπουκέτα
  • 250 γρ. σπανάκι, σε φύλλα
  • 100 γρ. καλαμπόκι
  • 1 σκελ. σκόρδο
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 80 γρ. ΝΟΥΝΟΥ Βούτυρο
  • 160 ml NOYNOY Κρέμα Γάλακτος light
  • 80 γρ. τυρί τριμμένο
  • Φρεσκοτριμμένο αλάτι, πιπέρι

Ανάλαφρο και λαχταριστό ριζότο με λαχανικά, άρωμα βουτύρου και κρέμας. Με ό,τι κι αν το συνδυάσετε, το σίγουρο είναι ότι θα φέρει γιορτινό αέρα στο τραπέζι σας και θα το κάνει αξέχαστο!

00:30

 
Άτομα:
4
Εύκολο

Εκτέλεση

Σε μία κατσαρόλα σοτάρουμε σε ΝΟΥΝΟΥ Βούτυρο το ρύζι, το κρεμμύδι, το σκόρδο και το φύλλο δάφνης. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τα υπόλοιπα λαχανικά. 

Σβήνουμε με το κρασί, συμπληρώνουμε με το νερό ή, για περισσότερη νοστιμιά, με το ζωμό. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και ανακατεύουμε μέχρι να αρχίσει να σφίγγει. 

Συμπληρώνουμε τη ΝΟΥΝΟΥ Κρέμα Γάλακτος light και το τριμμένο τυρί, ανακατεύοντας μέχρι να αποκτήσει μία κρεμώδη υφή. Σερβίρουμε σε ατομικά πιάτα, όσο είναι ζεστό. 

Άρθρο
Συνταγή