Κεφτέδες Λαχανικών

Κεφτέδες Λαχανικών

  

01:30

 
Άτομα:
4
Εύκολο

Συστατικά

  • 2 πατάτες, βρασμένες
  • 1 κολοκύθι, τριμμένο
  • 1 καρότο, τριμμένο
  • ½ κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
  • 1 πιπεριά κόκκινη, κομμένη σε μικρούς κύβους
  • 1 πιπεριά πράσινη, κομμένη σε μικρούς κύβους
  • 1 σκελ. σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 2 κρόκοι αυγών
  • 80 γρ. ΝΟΥΝΟΥ Βούτυρο
  • 500 ml ΝΟΥΝΟΥ télia! 3%
  • 1 κουτ. του γλυκού κίτρινο κάρυ
  • 1 κουτ. της σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • Αλάτι, πιπέρι

Τραγανοί και νόστιμοι, γεμάτοι υπέροχες γεύσεις και μυρωδιές, οι κεφτέδες λαχανικών αυτοί θα αφήσουν τις καλύτερες εντυπώσεις, ενώ θα κάνει ακόμα και τα πιο “δύσκολα” παιδιά να αγαπήσουν τα λαχανικά!

01:30

 
Άτομα:
4
Εύκολο

Εκτέλεση

Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε στη μισή βουτύρου τα λαχανικά, εκτός από τις πατάτες. Αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε, μέχρι να ροδίσουν. 

Τοποθετούμε τα λαχανικά σε ένα μπολ, προσθέτουμε τις πατάτες και τους κρόκους των αυγών. 
Ανακατεύουμε καλά μέχρι να δημιουργηθεί μία ζύμη. 

Καλύπτουμε το μπολ με μεμβράνη και παγώνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα. 
Βγάζουμε την ζύμη και πλάθουμε σε κεφτέδες, βάρους περίπου 60 γραμμαρίων έκαστος. 
Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε στο υπόλοιπο ΝΟΥΝΟΥ Βούτυρο τους κεφτέδες μέχρι να ροδίσουν. 
Αφαιρούμε τους κεφτέδες από το τηγάνι και σβήνουμε με τη ΝΟΥΝΟΥ télia! 3%. 

Προσθέτουμε το κάρυ, το μαϊντανό και αλατοπιπερώνουμε. 
Μαγειρεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα. 
Στο τέλος, προσθέτουμε τους κεφτέδες και μαγειρεύουμε για ακόμη 5 λεπτά. 

Άρθρο
Συνταγή