Κοτόπουλο με κριθαράκι

Κοτόπουλο με κριθαράκι

  

01:00

 
Άτομα:
4
Μέτριο

Συστατικά

  • 4 μπούτια κοτόπουλου (ολόκληρα ή σε κομματάκια)
  • 300 γρ. κριθαράκι χοντρό
  • 1 καρότο, κομμένο σε μικρούς κύβους
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 40 γρ. σέλερυ, κομμένο σε μικρούς κύβους
  • 120 ml κρασί λευκό
  • 250 ml ΝΟΥΝΟΥ télia! 3%
  • 750 ml λευκό ζωμό πουλερικών
  • 250 γρ. μανιτάρια, κομμένα σε τέταρτα
  • 40 ml ελαιόλαδο
  • Φρεσκοτριμμένο αλάτι, πιπέρι
  • 150 γρ. μυζήθρα σκληρή, τριμμένη

Η νοστιμιά της Κυριακής μέσα από ένα πιάτο απολαυστικό, αλλά και οικονομικό! Τρυφερό, κρεμώδες κοτόπουλο και το αγαπημένο κριθαράκι, μαζί με ζουμερά λαχανικά σε μία συνταγή που θα σας συναρπάσει!

01:00

 
Άτομα:
4
Μέτριο

Εκτέλεση

Σε μία πλατιά, ρηχή κατσαρόλα σοτάρουμε σε ελαιόλαδο τα μπουτάκια του κοτόπουλου, ολόκληρα ή σε κομματάκια, μέχρι να ροδίσουν. 

Περίπου στη μέση της διαδικασίας προσθέτουμε τα λαχανικά. Αλατοπιπερώνουμε, σβήνουμε με το κρασί και, στη συνέχεια, προσθέτουμε το ζωμό και τη ΝΟΥΝΟΥ télia! 3%. Ενεργοποιούμε το βρασμό και κλείνουμε το σκεύος με το καπάκι. 

Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και μαγειρεύουμε για 45 λεπτά. Μόλις ετοιμαστεί, αφαιρούμε το καπάκι, προσθέτουμε το κριθαράκι και σε σταθερά χαμηλή θερμοκρασία, μαγειρεύουμε ανακατεύοντας τακτικά, μέχρι το κριθαράκι να απορροφήσει τα υγρά. 

Σερβίρουμε σε ατομικές μερίδες και πασπαλίζουμε με τη μυζήθρα.