Κοτόπουλο με μέντα

Κοτόπουλο με μέντα

  
 
Άτομα:

Συστατικά

  • 1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες 
  • 18 φρέσκες μικρές πατάτες
  • 1 κλωνάρι σέλερι
  • 3 κουταλιές φρέσκια μέντα
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 50gr βούτυρο
  • 1 dl ελαιόλαδο
  • 1 κουτάλια γλυκιά πάπρικα
  • Ξύσμα ενός πορτοκαλιού
  • Ξύσμα μισού λεμονιού
  • Ξύσμα ενός lime
  • Χυμό μισού πορτοκαλιού
  • Αλάτι Πιπέρι

 
Άτομα:

Εκτέλεση

1. Καθαρίζουμε τις πατάτες 2. Καθαρίζουμε το κοτόπουλο και το τοποθετούμε σε ένα πυρίμαχο σκεύος 3. Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το βάζουμε ανάμεσα στα κομμάτια κοτόπουλου 4. Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα σκεύος. Το ανακατεύουμε με το ελαιόλαδο και την πάπρικα 5. Συμπληρώνουμε στο κοτόπουλο το σέλερι, τη μέντα και τις πατάτες 6. Το ξύσμα και το χυμό πορτοκαλιού το βούτυρο με το λάδι και την πάπρικα τα περιχύνουμε στο κοτόπουλο. Αλατοπιπερώνουμε. 7. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 225C για 30-40 λεπτά (αναλόγως του μεγέθους του κοτόπουλου) ή μέχρι η εσωτερική θερμοκρασία του κοτόπουλου να φτάσει στους 70C